Категорія «Корисні заготовки»

Айва японська. Рецепти приготування плодів на зиму

Що може бути приємніше в зимові холодні дні, ніж баночка ароматного запашного варення з айви. Або чарочка солодкого айвового лікеру. Або, що ще корисніше, чашка терпкого гарячого чаю, настояного на сушених прозорих цукатах. Рецепти приготування айви японською легкі у виконанні. Із золотистих і лимонних фруктів можна приготувати десятки видів заготівель, які зігріють душу, збережуть здоров’я, …

Як заморозити зелень

Овочі овочами, а без зелені будь-яка страва виглядає нудно. Кинути жменю свіжозамороженої зелені в суп або рагу — і страва заграє веселими літніми фарбами. Але для того, щоб холодними зимовими вечорами радувати сім’ю пряними ароматами, треба зелень разом з усіма цими ароматами заморозити або засушити. Як заморожувати зелень Спершу перед заморожуванням і сушкою зелень у …

Як заморозити кабачки в морозилці

Останніми роками стало дуже популярно заготовлювати овочі на зиму з допомогою заморожування. Якщо врахувати, що такий спосіб підготовки овочів займає менше часу, ніж консервація – це дуже зручно. Заморожувати можна будь-які фрукти й овочі – заздалегідь підготувавши. Кабачок не виключення, його часто заготовлюють на зиму. Сьогодні я хочу поділитися з вами своїм рецептом: як правильно …

Як і коли збирати березовий сік

Будь-який житель села відмінно знає, як і коли збирати березовий сік. Місто не дає такої розкішної можливості поласувати навесні цим чудовим напоєм і тому, що власне беріз в нім не занадто-то багато, а більшою мірою тому, що користі від такого соку буде не багато. Загазованість, використання реагентів і інших хімічних добавок отруюють ґрунт а услід за …

Розумна заготівля: зелень в олії

Зелень може зробити будь-яку страву ще смачнішою, красивішою та кориснішою. Без неї не обходиться приготування перших і других страв, різних салатів і соусів. Та і для бутербродів, піци й несолодкої випічки зелень – необхідний і незамінний інгредієнт! У літній період зелень доступна для нас завжди, багато хто вирощує її на дачних ділянках або купує за …

Як заморозити диню

Диня – не сама краща ягода для заморожування. Проте для істинних любителів цих ароматних ласощів дрібні незручності, пов’язані із заморожуванням і разморожуванням улюбленого десерту, абсолютно не страшні. Найголовніше для замораживания треба вибрати стиглу, солодку диню. Якщо куплена динька і так не радує вас своїм смаком, не варто думати, що заморожування подіє на неї позитивно. Окрім …

Рецепт варення з айви

Айва дивовижний плід схожий на яблуко, що має сильний та приємний аромат. Плоди містять вітамінний і мінеральний комплекс, який перевищує вміст вітамінів у яблуках і смородині разом узятих. У сирому вигляді їх не вживають, оскільки на смак айва дуже терпка, кисла й тверда. З плодів варять варення, джеми, всілякі десерти. Є декілька класичних рецептів приготування …

Як заморозити овочі

Літо у розпалі, і морозильна камера потихеньку наповнюється, надаючи будинку відчуття повної чаші. Так приємно буде взимку відкрити холодильник, вийняти замороженні овочі чи ягоди. Адже можна зовсім спростити собі життя, і зробити напівфабрикати власного виробництва, які треба буде лише дістати і розігріти! Як заморозити баклажани (смажені, варені) Можна звичайно заморозити баклажани кільцями в сирому вигляді …

Сонячна айва: рецепти приготування на зиму

Солодке варення з айви порадує вишуканими ароматами літа, неповторним приємним смаком. Щедро обдарує натуральними вітамінами, мінералами, вбереже від хвороб, смачно урізноманітить щоденне меню. З різних популярних рекомендацій виберемо найнадійніші, смачні та корисні рецепти приготування айви для поліпшення здоров’я на зиму, де вона практично не втрачає своїх лікарських і поживних властивостей. Приготуємо лікувальне варення Для заготівлі …

Як зробити яблучний оцет

Яблучний оцет: рецепт приготування (спосіб 1). Взяти 1 кг яблук, ретельно вимити, нарізати дрібними шматочками, перекласти в емальований посуд, залити водою, нагрітою до 70-75 градусів. Рівень води має бути вищий за рівень яблук на 3-4 см (приблизно 1 л). Засипати 100 грам цукру, перемішати і помістити в тепле місце (температура має бути не нижча 18-20 …