Розумна заготівля: зелень в олії

Зелень може зробити будь-яку страву ще смачнішою, красивішою та кориснішою. Без неї не обходиться приготування перших і других страв, різних салатів і соусів. Та і для бутербродів, піци й несолодкої випічки зелень – необхідний і незамінний інгредієнт!

У літній період зелень доступна для нас завжди, багато хто вирощує її на дачних ділянках або купує за досить невелику ціну. Взимку ж ми вимушені купувати зелень у магазинах: коштує вона недешево, а в’яне чомусь дуже швидко. І навіть у холодильнику зберігається зовсім недовго.

Щоб зелень завжди була під рукою, залишалася смачною і свіжою, є відмінна ідея по її заготівлі. Це заморожування зелені в олії. Такий спосіб зручний тим, що зелень заморожується порційно. Заморозити зелень в олії можна у формах для льоду або пластикових лотках для яєць. Другий варіант вважаю вдалішим, тому що вони більше за розміром і виймати заготівлю набагато легше.

Інгредієнти:

  • пучок зелені (кріп, петрушка, кинза)
  • вершкове або оливкове масло

Заморозити зелень можна у вершковому або оливковому маслі. Перший варіант ідеально підходить для других блюд і бутербродів, другий – для перших блюд і соусів.

Щоб заготовити зелень у такий спосіб, знадобиться всього декілька хвилин. У морозильній камері зелень у вершковому маслі захолоне впродовж двох-трьох годин, для маслинової олії знадобиться трохи більше часу.

Щоб легко вийняти заморожену зелень в олії з форм, треба потримати їх під струменем гарячої води або залишити в теплому місці на декілька хвилин. Можна скласти заготівлі в контейнер або пакет.
zelen-v-masle7-4531098

Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Рівне, Луцьк, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Ужгород, Черкаси, Калуш, Дрогобич, Житомир, Стрий, Виноградів, Полтава, Біла Церква, Коломия, Кам’янець-Подільський, Самбір, Одеса, Запоріжжя, Червоноград, Харків, Дніпро, Чернігів, Новояворівськ, Жовква, Золочів – відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.