Категорія «Користь-шкода продуктів»

Про користь домашнього вина

Прекрасний напій, який отримують з винограду, заслужив любов і повагу людей у будь-якому куточку земної кулі. Із старовини йому приписували чудодійні властивості, а сьогодні ці дані підтверджені ученими. Вино, зрозуміло, при помірному вживанні, здатне принести багато користі нашому організму. Але стоячи перед вітринами магазину так складно заплутатися і купити неякісний товар. Як же гарантовано випити …

Гарбузовий сік: користь і шкода

Гарбузовий сік: користь і шкода

Про такий корисний овоч, як гарбуз знають практично усі. З нього варять каші, готують супи і безліч інших дуже смачних страв. Гарбуз дуже часто зустрічається в рецептах дитячої кухні. Пов’язано це з великим змістом в гарбузі речовин, що захищають несформований дитячий імунітет, і запобігаючи тим самим судинним захворювання. Звичайно, щоб отримати усі поживні елементи, що знаходяться в …

Скільки яєць можна з’їсти в день. Цілющі властивості яєць різноманітних птахів

Скільки яєць можна з’їсти в день. Цілющі властивості яєць різноманітних птахів

Міністерства охорони здоров’я країн, які піклуються про здоровий генофонд і молоде покоління, включають до складу обов’язкового для вживання продуктів, передусім, яйця птахів. За часів СРСР академіки медичної науки рекомендували подавати дітям, спортсменам, а також ослабленим від хвороби людям на сніданок чудово смачні й унікально корисні страви: коктейль Гоголь Моголь (сире збите яйце з молоком або …

Кисневий коктейль: корисні властивості, протипоказання, правила прийому

Кисневий коктейль – це той дивний продукт у вигляді піни, який часто можна зустріти в парках, на ярмарках, а також в аптеках і санаторіях. Та власне скрізь, де є багато людей. На перший погляд це здається чимось ну зовсім не корисним, черговим обманом покупців. Проте на ділі ця невагома і дещо позбавлена смаку пінка в …

Користь яблучного оцту природного бродіння

Фальсифікація, дорожнеча, втрата ефективності застосування фармацевтичних ліків – неприємні реалії сьогоднішнього дня. Саме тому багато хто з нас став прибічниками лікування народними екологічно чистими засобами з трав, овочів, плодів, ягід. Під час приготування багато продуктів набувають унікальних цілющих властивостей, яких немає або дуже мало у свіжих рослинах і плодах. Наприклад, натуральне перетворення (за рахунок бродіння) …

Продукти, що викликають закреп у малюків і дорослих

Перш ніж виключати з раціону якісь продукти, потрібно розуміти, що причини виникнення закрепу різноманітні. Можливо, що сприяє на їх утворення не склад їжі, а захворювання – гормональні, психологічні, соматичні, бактерійні та інші. Або малорухомість, дефіцит води в організмі. Не вдасться запобігти закрепів, якщо не викоренити причину. Як тільки ви здасте аналізи, стане зрозуміло, що можна …

Користь і шкода горіхів

На користь регулярного поїдання горіхів говорять безліч науково-доведених фактів. Приміром: в горіхах містяться ненасичені кислоти, які знижують рівень холестерину в крові. У наше століття, що характеризується максимумом споживання малокорисної їжі і мінімумом рухової активності, мати під рукою продукт, що чистить твої судини і одночасно насичує, дуже доречно. Важливо тільки не переборщити з горішками, оскільки цей …

Користь броколі, протипоказання, застосування для лікування і в косметології

Броколі відноситься до однорічних рослин, що відрізняються соковитими суцвіттями темного зеленого кольору. Це – підвид капусти, вірніше, продукт її селекції. Капуста може бути вирощена практично у будь-якому місці земної кулі, проте найбільш комфортні умови для зростання і розведення її створені в країнах з теплим кліматом: Італії, Франції, Іспанії. Наскільки може бути шкідлива  броколі, корисні властивості …

Чим корисна цибуля: вміст вітамінів і мінералів

Цибуля містить у своєму складі 8 видів вітамінів і 7 мінеральних речовин, які благотворно впливають на імунну, нервову й кровоносну систему людини, водно-сольовий обмін і шлунково-кишковий тракт. З лікувальною й косметичною метою використовується як сама цибулина, так і її листя. Вітаміни у складі продукту При оцінці корисних властивостей продукту потрібно звернути увагу на те, які …

Свіжовичавлені соки: користь і шкода

У сучасних магазинах полиці з різноманітними соками займають цілу секцію. Тут можна побачити напої з овочів, фруктів і навіть ягід. На кожній такій коробці можна виявити значний термін зберігання, який збільшується за рахунок додавання до соку різних хімічних добавок і консервантів. Корисніше приготувати сік самостійно, адже технічні новинки сьогодні дозволяють це робити швидко та без …