Борсуковий жир від кашлю: рецепти і поради

Борсуковий жир має унікальний склад, завдяки якому борсук може без якого-небудь дискомфорту перенести найсуворіші зими. Маючи протизапальні і бактерицидні властивості, цей унікальний продукт здатний принести користь людині і допомогти здолати хвороби дихальної системи. Його успішно приймають для лікування навіть таких серйозних захворювань, як туберкульоз і рак легенів. А в повсякденній практиці найчастіше борсуковий жир використовують від кашлю.

Борсуковий жир від кашлю: рецепти і поради
Як застосовувати борсуковий жир від кашлю
Борсуковий жир в якості допоміжної речовини для позбавлення від кашлю може використовуватися як самостійний засіб, так і бути присутнім у складі одного з народних рецептів.
Сам по собі як окремий лікарський засіб від кашлю борсуковий жир може застосовуватися в дозуванні для дорослої людини 1 ст. ложки тричі впродовж дня. Він має чудову особливість повністю всмоктуватися в організм, а щоб отримати максимальний позитивний результат, приймати його потрібно перед їжею, приблизно за півгодини. Мінімальний курс лікування – тиждень. При серйозних захворюваннях (пневмонія, хронічний бронхіт) краще пролікуватися місяць.
Проте борсуковий жир має не кращі смакові якості. А тому щоб лікуватися від кашлю було і корисно і приємно, можна приготувати смачну шоколадну олію на основі борсукового жиру.
Готується олія на паровій лазні. Візьміть дві каструльки – одну побільше і другу такого розміру, щоб вона поміщалася в першу, але ніби “висіла на ручках”. У першу наливаємо трохи води і доводимо до кипіння. Тим часом в другу ємність викладаємо 100 грам вершкового масла і борсуковий жир у кількості восьми чайних ложечок. В мить, коли стан вмісту цієї посудини ви зможете охарактеризувати, як рідкий, додаємо 120 грам шоколаду (будь-яка шоколадка, розламана на шматочки) і продовжуємо тримати каструльку на пару. Коли і шоколад розтопитися, треба буде до нього всипати какао в дозуванні шести чайних ложок і все гарненько перемішати.
Потім ємність з ліками знімаємо з пари, і залишаємо застигати. Отримане масло можна намазувати на хліб, і їсти, як звичайнісінький бутерброд тричі на день. Такі ліки навіть дітям сподобається.
Борсуковий жир при бронхіті
Коли звичайний кашель переростає у бронхіт, борсуковий жир знову може допомогти. Тольки пам’ятаєте, що, власне, лікування цим жиром повинне стати істотною підмогою лікуванню, призначеному лікарем, а не замінити його. Склянку борсукового жиру розтоплюємо в якій-небудь місткості, і ще гарячим перемішуємо з какао у кількості 2х столових ложок. Отриманий склад остуджуємо до прийнятної температури (консистенція повинна залишатися рідкою) і вливаємо в нього 1/3 склянки соку алоє. Потім цю суміш треба поставити в холодильник, а коли захолоне, можна починати прийом отриманих ліків.

Якщо бронхіт має хронічну форму, то цей склад приймається таким чином: три рази в день по одній столовій ложці, запиваючи його склянкою теплого молока.
Дійсно борсуковий жир дуже ефективний при кашлі і може принести помітне полегшення. Не варто скидати з рахунків це дієві засіб, яким лікувалися ще наші предки. Адже на відміну від багатьох пропонованих сучасними фармацевтичними компаніями препаратів від кашлю, борсуковий жир не зашкодить вашому здоров’ю, а тільки зміцнить його і дасть сили на самостійну боротьбу з недугою.

Теги: борсуковий жир, борсуковий жир від кашлю