Як заморозити овочі

Літо у розпалі, і морозильна камера потихеньку наповнюється, надаючи будинку відчуття повної чаші. Так приємно буде взимку відкрити холодильник, вийняти замороженні овочі чи ягоди. Адже можна зовсім спростити собі життя, і зробити напівфабрикати власного виробництва, які треба буде лише дістати і розігріти!

Як заморозити баклажани (смажені, варені)

Можна звичайно заморозити баклажани кільцями в сирому вигляді і зимою їх посмажити. Але якщо готувати не хочеться, а їсти навпаки, хочеться, то приємніше буде просто дістати що-небудь з морозилки і розігріти, наприклад смажені заморожені баклажани.
Напівфабрикати власного виробництва : смажені баклажани
Вимиті і висушені баклажани ріжемо кільцями, солимо і смажимо без борошна(!). Даємо вистигнути. Потім накриваємо страву або піднос поліетиленовим пакетом (щоб наші баклажани не примерзнули до тарілки, та і мити її після цього не доведеться) і раскладаємо смажені баклажани в один шар. Якщо треба зробити декілька шарів — кожного перекладаємо поліетиленом. Після того, як баклажани замерзнуть, виймаємо їх з камери і складаємо в пакети або контейнери для подальшого зберігання.
Взимку треба буде дістати баклажани, викласти в сковорідку і на дуже повільному вогні розігріти (звичайно, без олії). Ще простіше буде тим, у кого є пароварка.
Напівфабрикати власного виробництва : варені баклажани
Невеликі баклажани треба або відварити в підсоленій воді (для цього треба обрізувати «носик» і «хвостик»), або запекти в духовці до стану м’якості (тоді хвостики зрізувати не треба). Потім захололі баклажани почистити від шкірки, розкласти порційно в пакети (по 4-5 штук), випустити повітря, герметично зав’язати і прибрати в морозильну камеру.
Взимку треба просто вийняти один пакетик, розморозити при кімнатній температурі або на спеціальному режимі «розморожування» у мікрохвильовій печі, порізати кубиками, додати цибулю, зелень, соняшникову або оливкову олію — і чудовий вітамінний салат готовий!
Заморожена цвітна капуста
Для перших страв і рагу цвітну капусту можна заморожувати в сирому вигляді. Ну а якщо ви хочете поласувати взимку смаженою цвітною капустою – треба заморозити її в злегка відвареному виді.
Напівфабрикати власного виробництва : варена цвітна капуста
Отвариваїм цвітну капусту до напівготовності в підсоленій воді, остуджуємо, ділимо на суцвіття, розкладаємо в один шар на укритому поліетилені блюді і заморожуємо.
Взимку треба буде дістати заморожену цвітну капусту, і не розморожуючи занурити у збите яйце, потім у борошно – і на сковорідку (вогонь має бути слабким). Все.

Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Рівне, Луцьк, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Ужгород, Черкаси, Калуш, Дрогобич, Житомир, Стрий, Виноградів, Полтава, Біла Церква, Коломия, Кам’янець-Подільський, Самбір, Одеса, Запоріжжя, Червоноград, Харків, Дніпро, Чернігів, Новояворівськ, Жовква, Золочів – відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.

Теги: як заморозити цвітну капусту, як заморозити баклажани