Як приготувати (варити) креветки

У сучасному супермаркеті сьогодні можна купити все, що тільки побажає душа. Нас вже не можна здивувати екзотичними фруктами і дивовижними морськими тваринами – їх ми давно включили у свій раціон, і, здається, вже і жити без них не можемо. Одним з таких продуктів є креветки. Зрозуміло, і в нашій країні їх ловлять, і відправляють на стіл. Але тільки цей стіл, як правило, знаходиться далеко за українськими кордонами. У середньостатистичному магазині у нас є чудова можливість купити креветки, виловлені в морях Канади, Данії, Південної Азії, Індонезії, В’єтнаму. Найчастіше ми купляємо вже варені, і потім заморожені креветки. Відрізнити їх від свіжозаморожених можна за кольором. Заморожування відразу після улову дасть креветкам не занадто апетитний сірий вид, зате саме в такому продукті зберігаються усі корисні речовини, якими так багаті мешканці морів. Щоб ці креветки вийшли смачними, їх потрібно правильно зварити. Адже якщо не знати, скільки варяться креветки, можна на виході отримати гумове, позбавлене смаку м’ясо, яке, швидше за все, їсти ніхто не буде. 🙁

Скільки варяться креветки, заморожені сирими
Свіжоморожену (не варену, сірого кольору) продукцію спочатку потрібно розморозити. Краще за все, якщо дозволяє час, покласти креветки на ніч в холодильник, а до приготування приступати вранці. Намагайтеся не використовуваати для цієї мети мікрохвильову пічку – вона може істотно зіпсувати смак майбутньої страви. Відповідаючи на питання, скільки варяться креветки, слід сказати, що розморожений продукт опускають в киплячу воду на 5-10 хвилин (не забудьте трохи підсолити). За смаком можна додати будь-які спеції. Готові креветки спливуть на поверхню, і стануть з помаранчевим відтінком. Якщо після варіння ще трохи потримати цих морських мешканців у бульйоні, відключивши плиту, вони будуть ще соковитішими. Потрібно відмітити, що час, за який варяться креветки, залежить від їх розміру. Найчастіше нам попадаються креветки звичайного розміру, королівські і тигрові. Останні потребують тривалішої теплової обробки.

Скільки варяться рожеві креветки
Креветки, які вибирає більшість з нас, рожеві, неочищені від панцира, заморожені в крижаній глазурі. По суті, вони вже готові до вживання – перш ніж заморозити, їх спочатку відварюють. Необхідно просто позбавитися від крижаної кірки. Тут є декілька способів: можна викласти креветки в друшляк і облити їх кілька разів окропом, або можна просто кинути на 3 хвилини їх в окріп. Деякі все ж не обмежуються розморожуванням, і тримають креветки на вогні до моменту, поки не закипить вода. Але це швидше спосіб уберегти себе від можливих кишкових бактерій. Таким же способом можна приготувати креветки, заморожені “сухим” способом. Такий продукт дещо відрізняється в ціні від звичних креветок в глазурі, а за смаковими якостями значно перевершує їх.

Готові креветки їдять руками. За правилами етикету до блюда з креветками треба подати чашу з водою і лимонним соком. Після смачних ласощів в цій чаші можна помити забруднені пальці і витерти серветкою. Смачного!

Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Рівне, Луцьк, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Ужгород, Черкаси, Калуш, Дрогобич, Житомир, Стрий, Виноградів, Полтава, Біла Церква, Коломия, Кам’янець-Подільський, Самбір, Одеса, Запоріжжя, Червоноград, Харків, Дніпро, Чернігів, Новояворівськ, Жовква, Золочів – відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.

Теги: як приготувати креветки, як приготувати криветки