Категорії «Користь-шкода продуктів»

Кисневий коктейль: корисні властивості, протипоказання, правила прийому

Кисневий коктейль – це той дивний продукт у вигляді піни, який часто можна зустріти в парках, на ярмарках, а також в аптеках і санаторіях. Та власне скрізь, де є багато людей. На перший погляд це здається чимось ну зовсім не корисним, черговим обманом покупців. Проте на ділі ця невагома і дещо позбавлена смаку пінка в …

Зелений чай знижує або підвищує кров’яний тиск

Непередбачувані скачки артеріального тиску викликають безліч незручностей: головні болі, шум у вухах, відчуття слабкості й запаморочення. Гіпер- і гіпотоніки вимушені постійно підтримувати нормальний рівень кров’яного тиску синтетичними медикаментами, регулярне вживання яких призводить до хімічного засмічення організму. У пошуках альтернативи люди,  що страждають гіпер- і гіпотонією, знаходять один і той же метод лікування обох захворювань: зелений …

Чим корисна цибуля: вміст вітамінів і мінералів

Цибуля містить у своєму складі 8 видів вітамінів і 7 мінеральних речовин, які благотворно впливають на імунну, нервову й кровоносну систему людини, водно-сольовий обмін і шлунково-кишковий тракт. З лікувальною й косметичною метою використовується як сама цибулина, так і її листя. Вітаміни у складі продукту При оцінці корисних властивостей продукту потрібно звернути увагу на те, які …

Користь і шкода цибулі. Калорійність. Свіжа або смажена – яка краще?

Цибуля займає гідне місце серед інших овочів на кухонному столі будь-якої хазяйки, без цього овоча не обходиться жодне приготування блюда. Окрім цього напевно відомо, що саме лук здатний позбавити від багатьох хвороб, саме тому існує безліч варіантів лікування з його застосуванням в народній медицині. До того ж він є найпростішим і доступнішим способом оздоровлення організму …

Користь броколі, протипоказання, застосування для лікування і в косметології

Броколі відноситься до однорічних рослин, що відрізняються соковитими суцвіттями темного зеленого кольору. Це – підвид капусти, вірніше, продукт її селекції. Капуста може бути вирощена практично у будь-якому місці земної кулі, проте найбільш комфортні умови для зростання і розведення її створені в країнах з теплим кліматом: Італії, Франції, Іспанії. Наскільки може бути шкідлива  броколі, корисні властивості …

Скільки яєць можна з’їсти в день. Цілющі властивості яєць різноманітних птахів

Міністерства охорони здоров’я країн, які піклуються про здоровий генофонд і підростаюче покоління, включають до складу обов’язкового для вживання продуктів, передусім, яйця птахів. За часів СРСР академіки медичної науки рекомендували подавати дітям, спортсменам, а також ослабленим від хвороби людям на сніданок чудово смачні й унікально корисні страви: коктейль Гоголь Моголь (сире збите яйце з молоком або …

Пшоно: користь і шкода, як вибрати

Де натуральна їжа переважає, там хвороб не буває. Така проста істина з давніх часів передавалася з покоління в покоління. Навіть у заможних сім’ях були популярні виключно різноманітні супи (борщі, щі, інші юшки) і каші, а солодощі й жирні страви подавалися в невеликій кількості, і тільки на святкові столи. Серед численних злакових рослин пшоно, яке отримують …

Користь яблучного оцту природного бродіння

Фальсифікація, дорожнеча, втрата ефективності застосування фармацевтичних ліків – неприємні реалії сьогоднішнього дня. Саме тому багато хто з нас став прибічниками лікування народними екологічно чистими засобами з трав, овочів, плодів, ягід. Під час приготування багато продуктів набувають унікальних цілющих властивостей, яких немає або дуже мало у свіжих рослинах і плодах. Наприклад, натуральне перетворення (за рахунок бродіння) …

Користь і шкода червоної ікри

Чому риб’ячу ікру називають “царською” їжею, “капсулами життя”? Вона має унікальну поживну цінність: містить величезне число вітамінів вічної молодості А, Е, Д, багато мінеральних морських компонентів, велику кількість природних білків, інші корисні елементи. Висока калорійність продукту поєднується з легкою засвоюваністю, тому користь червоної ікри безумовна, а шкоду заподіяти може тільки перевищення дози консервантів під час …

Продукти, що викликають закреп у малюків і дорослих

Перш ніж виключати з раціону якісь продукти, потрібно розуміти, що причини виникнення закрепу різноманітні. Можливо, що сприяє на їх утворення не склад їжі, а захворювання – гормональні, психологічні, соматичні, бактерійні та інші. Або малорухомість, дефіцит води в організмі. Не вдасться запобігти закрепів, якщо не викоренити причину. Як тільки ви здасте аналізи, стане зрозуміло, що можна …