Заморожування кольорової капусти на зиму


Останнім часом часто використовують в кулінарії кольорову капусту. Улітку вона коштує недорого, тому її використовують у багатьох стравах. Капусту нескладно готувати, і хочеться її їсти – цілий рік. Для цього і придумали консервацію, а ще заморожування овочів і фруктів.

Зараз у багатьох є холодильники або холодильні камери з сухим заморожуванням. Тільки треба знати, як правильно підготувати овоч, щоб він довше зберігся. Одні овочі можна заморожувати в сирому вигляді, а іншим потрібна попередня обробка. Щоб кольорова капуста не потемніла в морозилці, треба її заздалегідь обробити.

Про те, як заморозити кольорову капусту на зиму в домашніх умовах поговоримо детальніше в цьому фото-рецепті. Спочатку визначимося, скільки нам треба капусти заготовити, в яких кількостях ми її використовуватимемо.

Заморожування кольорової капусти : рецепт


Переходимо безпосередньо до обробки кольорової капусти перед заморожуванням. Для заморожування вибираємо капусту білого кольору, середнього розміру (у маленькій капусті буде багато відходів). Качан капусти очищаємо від листя.

Обмиваємо під холодною проточною водою.

Розбираємо на суцвіття середньої величини (не дуже маленькі).

Ось один з секретів

Припустимо, для того, щоб, видалити всіх можливих комах усередині капусти, опустимо її на півгодини в концентрований розчин солі (на одну столову ложку солі – склянка води).

Промиваємо прісною водою.

Другий секрет

Щоб наша капуста не потемніла під час заморожування, її треба заздалегідь відварити.
Ставимо каструлю з водою об’ємом не менше 3 л на плиту. Нагріваємо на сильному вогні до кипіння. Підсолюємо воду – на літр води, столова ложка солі. Опускаємо частину суцвіть в киплячу воду. Варимо три хвилини на середньому вогні. Не більше, щоб наша капуста не переварилася.

З допомогою шумівки дістаємо капусту з окропу в ємність (каструлю, миску) і відразу підставляємо під струмінь холодної води, щоб вона швидше охолонула і не стала м’якою.

Третій секрет

Перевертаємо капусту на друшляк і перекладаємо сушитися на рушнику. Щоб наші суцвіття під час заморожування не злипнулися.

Суцвіття кольорової капусти, що обсохнули, укладаємо в поліетиленові кульки (фасуємо на потрібні нам порції – більше, менше) і зав’язуємо. Укладаємо в морозилку для заморожування.

А взимку, під час приготування їжі, дістаємо кульок із вже відвареною капустою й далі готуємо згідно  з технології приготування страви.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Рівне, Луцьк, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Ужгород, Черкаси, Калуш, Дрогобич, Житомир, Стрий, Виноградів, Полтава, Біла Церква, Коломия, Кам'янець-Подільський, Самбір, Одеса, Запоріжжя, Червоноград, Харків, Дніпро, Чернігів, Новояворівськ, Жовква, Золочів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *