Як заморозити овочі

Літо у розпалі, і морозильна камера потихеньку наповнюється, надаючи будинку відчуття повної чаші. Так приємно буде взимку відкрити холодильник, вийняти замороженні овочі чи ягоди. Адже можна зовсім спростити собі життя, і зробити напівфабрикати власного виробництва, які треба буде лише дістати і розігріти!

Як заморозити баклажани (смажені, варені)

Можна звичайно заморозити баклажани кільцями в сирому вигляді і зимою їх посмажити. Але якщо готувати не хочеться, а їсти навпаки, хочеться, то приємніше буде просто дістати що-небудь з морозилки і розігріти, наприклад смажені заморожені баклажани.
Напівфабрикати власного виробництва : смажені баклажани
Вимиті і висушені баклажани ріжемо кільцями, солимо і смажимо без борошна(!). Даємо вистигнути. Потім накриваємо страву або піднос поліетиленовим пакетом (щоб наші баклажани не примерзнули до тарілки, та і мити її після цього не доведеться) і раскладаємо смажені баклажани в один шар. Якщо треба зробити декілька шарів — кожного перекладаємо поліетиленом. Після того, як баклажани замерзнуть, виймаємо їх з камери і складаємо в пакети або контейнери для подальшого зберігання.
Взимку треба буде дістати баклажани, викласти в сковорідку і на дуже повільному вогні розігріти (звичайно, без олії). Ще простіше буде тим, у кого є пароварка.
Напівфабрикати власного виробництва : варені баклажани
Невеликі баклажани треба або відварити в підсоленій воді (для цього треба обрізувати «носик» і «хвостик»), або запекти в духовці до стану м’якості (тоді хвостики зрізувати не треба). Потім захололі баклажани почистити від шкірки, розкласти порційно в пакети (по 4-5 штук), випустити повітря, герметично зав’язати і прибрати в морозильну камеру.
Взимку треба просто вийняти один пакетик, розморозити при кімнатній температурі або на спеціальному режимі «розморожування» у мікрохвильовій печі, порізати кубиками, додати цибулю, зелень, соняшникову або оливкову олію — і чудовий вітамінний салат готовий!
Заморожена цвітна капуста
Для перших страв і рагу цвітну капусту можна заморожувати в сирому вигляді. Ну а якщо ви хочете поласувати взимку смаженою цвітною капустою – треба заморозити її в злегка відвареному виді.
Напівфабрикати власного виробництва : варена цвітна капуста
Отвариваїм цвітну капусту до напівготовності в підсоленій воді, остуджуємо, ділимо на суцвіття, розкладаємо в один шар на укритому поліетилені блюді і заморожуємо.
Взимку треба буде дістати заморожену цвітну капусту, і не розморожуючи занурити у збите яйце, потім у борошно – і на сковорідку (вогонь має бути слабким). Все.

Як заморозити овочі

Коментарів

  1. Люблю кукурудзу..Та її сезон триває дуже недовго. Зайшовши на цей сайт, побачила, що можливо зберегти цей продукт на зиму! Дуже дякую автору статті за його старання! Люди, пробуйте поки не пізно!

Залишити відгук