Як заморозити диню


Диня – не сама краща ягода для заморожування. Проте для істинних любителів цих ароматних ласощів дрібні незручності, пов’язані із заморожуванням і разморожуванням улюбленого десерту, абсолютно не страшні.

Найголовніше для замораживания треба вибрати стиглу, солодку диню. Якщо куплена динька і так не радує вас своїм смаком, не варто думати, що заморожування подіє на неї позитивно. Окрім усього іншого після разморозки вона може гірчити.
Для заморожування рекомендуються сорти: Кримка, Колгоспниця, Канталупи, Персидська та ін. Мускатні і медові сорти динь для надання їм кращого смаку заморожують іноді разом з персиками, малиною і суницею.
Заморожувати диню можна декількома способами.

Як заморозити диню: простий спосіб
Диню вимити, очистити від шкірки і кісточок. Нарізувати на квадратики із стороною 3-4 см Товщина – не більше 1 см Можна звичайно ці квадратики відразу скласти в пакет і заморозити. Проте у такому разі робити треба це порційно, щоб вам не довелося зимою відділяти від великого брикета потрібну кількість замороженої дині.Але краще заморозити кожен шматочок окремо. Для цього на піднос або блюдо укладаємо поліетиленовий пакет(щоб диня не примерзнула), згори укладаємо в 1 шар шматочки дині і ставимо на швидке заморожування. Після того, як шматочки повністю проморозилися, їх можна зсипати в пакет або контейнер для подальшого зберігання. Після разморозки диня втрачає форму, тому її краще додавати в морозиво або напої.

Як заморозити диню в цукровому сиропі
Нарізана м’якоть дині помістити в контейнер і залити холодним цукровим сиропом(відношення цукру до води: 1х1). При такому способі шансів, що диня не поміняє свою консистенцію після разморозки, більше. Але смак трохи втрачається.

Як заморозити диню в цукровій пудрі
Треба узяти місткість(0,5 – 1 кг), викласти її зсередини целофаном. Укладати скибочки дині шарами, пересипаючи їх цукровою пудрою або цукровим піском досить рясно.

Пюре з дині
Для дітей можна зробити динне пюре.Не потрібні ніякі дослідження. Просто збити у блендері м’якуш стиглої соковитої дині і заморозити невеликими порціями (наприклад, в пластикових скляночках). Якщо диня недостатньо солодка – можна додати при збиванні трохи цукру. Проте зазвичай це не треба. Диню заморожують навіть цілком або половинками. Для цього підходять сорти Колгоспниця і Гуляби.
Для заморожування половинками диню необхідно очистити від насіння, але не від шкірки. Укласти в целофановий пакет і щільно зав’язати.

Варіантів заморожування – море. Вартує проте, забувати, що після розморожування диня міняє свою консистенцію. Тому не чекайте, що взимку їстимете такий же щільний соковитий шматочок, як в розпал сезону. Просто відчуйте привабливість смаку і аромату саме замороженої диньки. А якщо сумніваєтеся, чи коштує диню заморожувати на зиму — почитайте о корисних властивостях дині! Усі сумніви відпадуть при розумінні тієї користі, яку ви можете вийняти взимку зі своєї морозильної камери;)

А як ви морозите диню? Можливо ви знаєте ще один спосіб заморожування. Поділіться через форму коментарів! Ваш досвід також дуже важливий для нас!


Теги: як заморозити диню, Чи можна заморозити диню, як морозити диню

Коментарі 1 коментар

  • Дуже корисні особисто для мене рецепти, бо диню у нас всі обожнюють, але заготовити якимось чином не здогадалися. Мені способався варіант із приготуванням пюре перед заморозкою, це для мого малюка підходить. Дякую.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *