Натуральні соки для лікування панкреатиту


Головна умова харчування при реактивному запаленні органу й проточних канальців підшлункової залози – повне виключення подразників, тобто максимальне дотримання дієти.

Які соки можна пити при панкреатиті?

У стадії загострення – ніякі. Упродовж декількох днів (після 2 – 3 діб лікувального голодування) з напоїв дозволяються лише відвар ягід шипшини (не більше 1 літра) і негазована мінералка.

Розбавлені з водою (1:1) фруктові, плодові, ягідні соки (не кислі) можна вживати після 21-ого дня початку загострення захворювання підшлункової залози.

 

Домашнє соколікування при ремісії панкреатиту

Які соки можна пити при запаленні підшлункової залози після того, як гостра стадія минула? Свіжі. У тому плані, що овочі, плоди мають бути свіжовирощеними:

  • березовий сік – тільки в пору збору (березневий, квітневий), консервований – зашкодить.
  • картопляний – лише до листопада
  • морквяний, гарбузовий – до Нового року
  • сік квашеної капусти – недопустимий у ньому надлишок кислоти.

Під час тривалого зберігання сирі овочі стають шкідливими для пошкодженої слизової оболонки.

Із фруктів також вибирайте плоди сезонні в міру дозрівання, початок – абрикоси, продовження персики, ранні яблука, потім пізні сорти.

Виключіть із раціону нектари з консервантами промислового виготовлення.

При панкреатиті, можливо, доведеться назавжди забути про фрукти, ягоди з кислим смаком і цитрусові плоди, щоб уникнути загострень запалень.

Цілющі властивості овочевих соків

Важливі умови, які потрібно враховувати під час вибору, який сік можна пити при панкреатиті: потрібно пити напої, які не подразнюють слизову оболонку, а також ті, що мають інші лікувальні особливості:

  • жовчогінними
  • спазмолітичними
  • детоксикаційними
  • що обволікають
  • дієтичними

Консультацію потрібно отримати у лікаря, народна ж медицина пропонує наступні правила і асортимент лікувальних напоїв, які є профілактикою подальших загострень.

Соки зі свіжої картоплі й топінамбура

Відрізняються високими протизапальними, спазмолітичними, ранозагоювальними властивостями. Умови використання: відразу після вичавлювання, на день не частіше 4 разів порціями 50 – 100 мл, без солі.

Морквяний сирий напій

Збагачує клітини вітамінами зростання і регенерації (А, Е, К), а також мінеральними елементами. Але пити його краще у поєднанні з соком із картоплі, або з крапелькою рослинної олії. Норма – 150 мл на добу. В процесі загострення – не вживати.

Гарбузовий смузі

Знижує хворобливий дискомфорт, знищує осередкові запалення, абсорбує, виводить токсини. Пити 100 мл зранку, в обід, перед сном.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Рівне, Луцьк, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Ужгород, Черкаси, Калуш, Дрогобич, Житомир, Стрий, Виноградів, Полтава, Біла Церква, Коломия, Кам'янець-Подільський, Самбір, Одеса, Запоріжжя, Червоноград, Харків, Дніпро, Чернігів, Новояворівськ, Жовква, Золочів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *