Як зробити майонез в домашніх умовах

Підготовка новорічного столу – це якийсь зачарований процес: скільки б не намагався зробити його максимально корисним або хоч би мінімально шкідливим, а майонезні салати – атрибут неодмінний. Не збиралася цього року робити всюдисущий олів’є, але приїхала подруга і сказала: “Новий рік без олів’є – не Новий рік”. Довелося робити. А заразом і ще парочку салатів з майонезом. Проте, хоч невеликий але все-таки вихід з цієї ситуації я знайшла, вирішивши зробити майонез в домашніх умовах. Я і раніше його робила, але внаслідок того, що соус цей все-таки дуже жирний і не дуже здоровий, віддала перевагу над ним іншим заправкам. Тепер ось довелося згадувати, як зробити майонез в домашніх умовах.

Як зробити майонез в домашніх умовах: ігредієнти
Отже, беремо для нашого домашнього майонезу:

  • 4 яєчні жовтки (2 сирих і 2 варених)
  • Чайну ложку готової гірчиці
  • Чайну ложку солі
  • Чайну ложку цукру
  • 400 мл рослинної олії (обов’язково рафінованого)
  • Дві столові ложки соку лимона
  • Холодна кип’ячена вода – не менше 50 мл

Як зробити майонез в домашніх умовах: процес приготування
Жовтки, гірчицю, сіль і цукор поміщаємо в літрову банку або будь-яку іншу посудину з високими стінками і збиваємо міксером. Не припиняючи збивати, починаємо лити тоненькою цівкою соняшникову олію. У вас на очах з незрозумілої консистенції майонез почне отримувати характерний для нього вид. Тепер такою ж цівкою вливаємо воду. І, нарешті, додаємо лимонний сік і гарненько збиваємо. Майонез виходить дуже густим. Навіть занадто. Якщо ви віддаєте перевагу рідшому і менш жирнішому соусу, можна додати води стільки, скільки визнаєте потрібним: вливайте воду тоненькою цівкою, збиваючи при цьому міксером, поки консистенція стане ідеальною.

Все! Як бачите, зробити майонез в домашніх умовах не так вже і складно. Тепер можна заправляти свої салати соусом без загусників, консервантів і інших “корисностей”.

Як зробити майонез в домашніх умовах

Коментарів

  1. Я тільки один раз робила домашній майонез. Але мені не вистачило смаку в ньому. Хоча і робила все по рецепту. Та й ще боялася сальмонельозу, бо жовтки треба брати сирі.

Залишити відгук