Сира сирна паска з маком, лимоном, родзинками й горіхами: рецепт з фото


Сира сирна паска готується недовго (якщо не рахувати часу відстоювання) і не складно. Пропонуємо фото-рецепт сирної паски з лимоном, маком, родзинками й горіхами.

Для приготування сирої паски з лимоном, маком, родзинками й горіхами нам знадобиться:

Інгредієнти:

  • сир домашній жирний – 600 грам
  • цукор білий – 150 грам
  • лимон – 1 штука
  • сметана 25% жирності – 100 мл
  • мак пропарений – 100 грам
  • родзинки – 50 грам
  • горіхи волоські – 30 грам
  • цукрова пудра- 50 грам
  • вода питна – 100 мл

Як приготувати сирну паску

Домашній сир треба перетерти через сито пару разів, пропустити через м’ясорубку або збити блендером для отримання однорідності. Насипаємо в глибоку миску сир, краще жирний (тоді паска добре триматиме форму). Додаємо цукор і сметану.

Все збиваємо блендером.

Лимон треба обдати окропом і на дрібній терці натерти цедру. З половини лимона віджати сік. У сир додаємо сік і цедру.

Сирну масу ще 3 хвилини збиваємо блендером, щоб цедра рівномірно розподілилися. Сирна маса готова.

Тепер начинка: в каструльку всипати мак, родзинки і горіхи, добре все промити водою. Додати цукрову пудру (чи просто цукор) і 100 мл води.

Ставимо каструльку на плиту, проварюємо інгредієнти після закипання 5 хвилин на повільному вогні, перемішуючи, щоб випарувалася рідина. Потім блендером збиваємо начинку й залишаємо для охолодження.
Спеціальну форму для сирної паски у формі пірамідки застилаємо марлею в два шари. Висипаємо половину сирної маси, потім половину макової начинки.

Якщо форми немає – можна узяти будь-яку миску. Пасха буде не така “правильна”, але смакові властивості це точно не зміниться.

Потім на половину сирної маси викласти  макову начинку і сир, що залишився. Виходить така “листкова” паска.

Розрівняйте дно сирної паски ложкою. Загорніть краї марлі та поставте згори маленьке блюдце, а на нього пів-літрову банку з водою для гніту. Під форму поставте тарілку, туди стікатиме зайва рідина. Ставимо цю конструкцію в холодильник на 12 -15 годин.

Час пройшов, витягуємо паску з форми і марлі. Ставимо на тарілку і прикрашаємо присипкою. Сира сирна паска з лимоном, маком, родзинками й горіхами готова!


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Рівне, Луцьк, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Ужгород, Черкаси, Калуш, Дрогобич, Житомир, Стрий, Виноградів, Полтава, Біла Церква, Коломия, Кам'янець-Подільський, Самбір, Одеса, Запоріжжя, Червоноград, Харків, Дніпро, Чернігів, Новояворівськ, Жовква, Золочів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *