Страва із заморожених овочів: соте

Усю зиму пролежали заморожені овочі в морозильній камері майже без руху. Ну хіба що іноді зелений горошок та цвітна капуста в суп потрапляли. Та ще смажені баклажани розморожували, коли готувати небажання було. Тепер ось з початком весни захотілося чогось літнього, незвичного, смачного. Нещодавно готувала салат із заморожених овочів. Прийшов час і для гарячих страв.
Хороші заморожені овочі окрім корисності, вітамінів ще і тим, що вони вже почищені і нарізані. Та і готуються трохи швидше, ніж свіжі. Тому при дефіциті часу на готування – саме те.

Не знаю хто як, а я зазвичай готую експромтом. Без якихось незрозумілих рецептів і інгредієнтів, які важко відшукати. І блюда із заморожених овочів завжди виходять смачними.

Блюда із заморожених овочів: соте з гарбузом
Це соте – такий самий експромт, як і усе інше. Оскільки у нас ще залишилися гарбузи з власного городу (не заморожені, вони і так усю зиму добре лежать), то в соте я вирішила додати і їх. І не пошкодувала.
Отже, я узяла:

  1. Заморожені баклажани
  2. Заморожені кабачки
  3. Заморожений солодкий перець
  4. Свіжий гарбуз
  5. Цибуля
  6. Томатну пасту
  7. Сушену зелень кропу, петрушки і базиліку
  8. Сіль і перець за смаком

Спочатку протушкувала в невеликій кількості соняшникової олії лук, потім додала порізаний кубиками гарбуз. Коли гарбуз добре прогрівся – поклала заморожені овочі. Можна класти прямо замороженими. У мене вони правда трохи полежали і встигли трохи розморозитися.
Усі овочі гарненько протушкувала, додала сіль, перець, лавровий лист, зелень і томатну пасту, розлучену в невеликій кількості води. Загасила ще хвилин 10-15 і – все готово.
Страви із заморожених овочів: картопля із замороженими баклажанами
Ця страва – моя улюблена ще з минулого року, коли дочка була зовсім маленькою і часу на готування не було взагалі. Готуючи в пароварці, виграєш силу-силенну часу, адже не треба заважати, стежити, щоб не пригоріло і так далі. Включив таймер – і пішов. Виходить дуже просто і дуже смачно.
Картоплю чистимо і ріжемо на кубики із стороною 1,5-2 см. Кладемо його в судок, сюди ж кладемо заморожені баклажани і нарізану ріпчасту цибулю. Можна додати і замороженого солодкого перцю, хоча і без нього смачно.
Включаємо пароварку хвилин на 20 – щоб дати можливість овочам розморозитися і прогрітися. Потім солимо, перчимо, додаємо ароматну соняшникову олію (нерафіноване) і сушений або свіжий кріп (без нього вийде “не те”). Все добре перемішуємо і включаємо пароварку залежно від об’єму продуктів ще на 0,5 – 1 годину. Цілком можливо обійтися і без пароварки, зробивши усе це на сковороді.
Дві простих дієтичних страви із заморожених овочів — готові! До того ж вони ще і повністю вегетаріанські — що як ніколи актуально під час посту.

Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Рівне, Луцьк, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Ужгород, Черкаси, Калуш, Дрогобич, Житомир, Стрий, Виноградів, Полтава, Біла Церква, Коломия, Кам’янець-Подільський, Самбір, Одеса, Запоріжжя, Червоноград, Харків, Дніпро, Чернігів, Новояворівськ, Жовква, Золочів – відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.

Теги: страви з заморожених овочів, страви із заморожених овочів