Шарлотка з яблуками

Як приємно відрізувати від ще гарячого свіжоспеченого пирога (шарлотки) великий такий трикутник і із задоволенням його з’їсти, запиваючи ароматним м’ятним чаєм або теплим молоком 🙂 Спогад з дитинства, правда?

Зараз супермаркети і хлібозаводи розніжили нас своєю випічкою. Простіше звичайно йдучи з роботи купити невеликий шматочок наполеона і за вечерею посмакувати з сім’єю. Смачно? Часто – так. Але ось те що наші виробники кондитерських виробів поклали у свої тортики – не завжди співпадає з нашими бажаннями. Надлишок розпушувачів, маргарин замість вершкового масла, барвники і ароматизатори замість фруктових добавок і так далі і тому подібне. Плюс їх неймовірна здатність переклеювати етикетки з датою виробництва… Безумовно краще “побалувати” сім’ю звичним і дуже смачним пирогом з яблуками Пропонуємо вам детальний рецепт шарлотки з яблуками.

Мені подобається готувати по такому простому рецепту шарлотку з яблуками, оскільки часу витрачається зовсім мало, а результат завжди відмінний. Найчастіше я готую його влітку і осінню, коли у нас у дворі смачні, соковиті, запашні яблука. Головне — екологічно чисті:) А взимку, якщо набрид холод – запах пирога відразу нагадує про літо. Простота рецепту цієї шарлотки в тому, що вона робиться не з дріжджового тіста, а з бісквітного. До речі, яблука можна замінити на інші фрукти-ягоди. Чудово підійдуть слива, груша, абрикоса, персик, малина.

Шарлотка з яблуками рецепт
Для приготування шарлотки з яблуками нам знадобляться:
– борошно – 1 склянка,
– яблука – 4-5 штук,
– цукор – 1 склянка,
– олія рослинна для змазування форми.
– яйця – 3-4,

Спочатку підготуємо яблука. Їх треба гарненько вимити і витерти. Потім, очистивши від серцевини, нарізати часточками або невеликими шматочками, краще тонкими. Шкірку я не очищаю, але можна за бажанням і очистити. Форму для випічки пирога змащуємо рослинною олією. Висипаємо у форму часточки яблук і розподіляємо їх рівномірно по усій поверхні. З яблуком відмінно буде поєднуватися кориця, якщо ви любите цю приправу, то присыпьте яблука невеликою кількістю. Далі на черзі приготування тіста. У ємність розбиваємо яйця і збиваємо їх до отримання піни. Продовжуючи збивати, вводимо помалу цукор. Збиваємо, поки крупинки не розтануть або майже не розтануть. Додаємо склянку борошна і перемішуємо. Дивимося на консистенцію тесту – вона має бути, як на оладки. Тобто не дуже рідка, але все ще має литися. Якщо тісто буде занадто рідким, то бісквіт не вийде пружним. Я майже завжди додаю ще борошна (мабуть залежить від сорту), але не більше половини склянки. Виливаємо тісто, що вийшло, на яблука, намагаємося покрити усі часточки. Розрівняйте лопаткою або рукою, щоб тісто рівномірно розтеклося по усій формі. Ставимо випікати в нагріту духовку. Запікаємо хвилин 20. Якщо верх вже підрум’янився, перевірте сірничком або дерев’яною зубочисткою на готовність всередині. Готово!

Дістаємо і даємо вистигнути. Перекладаємо, причому можна і низом вгору. Хочете, можна присипати цукровою пудрою. Не знаю як у вас, у мене така шарлотка з яблуками розходиться за лічені хвилини. Склянка молока і шматочок пирога – це так смачно!

Шарлотка з яблуками

Коментарів

  1. Я обожнюю робити пиріг з яблуками за цим рецептом! Він дуже смачний!
    Але це не шарлотка, як ви пишете. Це дійсно пиріг з бісквітного тіста з яблуками. У шарлотки трохи інший рецепт.

Залишити відгук