Шампанське в домашніх умовах


Чорна смородина славиться не лише своєю корисною ягодою, насиченою вітамінами. Варто звернути увагу на листя чорної смородини. Вони не менше ягід просякнуті корисними речовинами, серед яких наш улюблений і шанований вітамін С. До кінця літа листя чорної смородини немов накопичує цей вітамін і його концентрація стає дуже високою.

А хто не хоче насититися чудодійним вітаміном С, що підтримує роботу головного мозку і гостроту зору? Вирішити це завдання можна дуже просто, при цьому отримавши неземну смакову насолоду. Можна заварювати з листя чорної смородини зелений запашний чай, але краще всього зробити ігристе вітамінне шампанське. Ось про те, як зробити домашнє шампанське своїми руками з листя смородини, і піде мова.

Технологія виготовлення такого шампанського в домашніх умовах дуже проста.
Беремо 200 гр листя чорної смородини. Листя ретельно промиваємо під струменем холодної проточної води і дрібно ріжемо ножем. Цією зеленою масою заповнюємо трилітрову банку. Кип’ятимо 2,5 літри води. Окріп виливаємо у банку з листям і залишаємо на 12 годин. За цей час вода охолоне і прийме в себе усі корисні речовини, що містяться в листі чорної смородини. Далі рідина зливається, листя викидається. Тепер надамо нашому напою неповторного смаку. Для цього додаємо за смаком цукор, лимонну кислоту або лимонний сік. На цьому етапі треба додати півчайної ложки сухих активних дріжджів і ретельно перемішати. Ставимо банку з майбутнім шампанським в тепле місце. Через п’ять-шість годин почнеться бродіння, яке супроводжуватиметься утворенням дрібних бульбашок. Процес бродіння повинен тривати не менше 7 годин. За цей час напій насититься вуглекислотою.
Потім наше шампанське зливається в пластикову пляшку, щільно закупорюється і ставиться в холодильник на 5-6 годин, де він набуде небувалого сильного смаку.
Напій можна розлити і в скляні бутлі з-під шампанського і щільно закупорити, але велика ймовірність, що їх просто розірве.

Після усіх цих маніпуляцій домашнє шампанське з листя чорної смородини можна дегустувати. За смаком цей напій дійсно нагадує шампанське, в нім є невелика кількість алкоголю, але найголовніше, ця наявність вітамінів. Вітамінне шампанське з листя чорної смородини прекрасно вгамовує спрагу. Його можна готувати упродовж усього літа.


Теги: Як зробити шампанське, шампанське в домашніх умовах, домашне шампанське

Коментарі 1 коментар

  • Спробую такий рецепт. Минулого року я заготувала шампанське із виногардного листя, воно мало дуже незвичайний і приємний смак, проте потрібно багато часу щоб воно настоялося.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *