Прекрасні й корисні цукати з апельсинів – покроковий фото-рецепт


Якщо ви відноситеся до любителів смачненького, полюбляєте з’їсти з чаєм парочку улюблених шоколадних цукерок, означає цей рецепт припаде вам до смаку.

Сьогодні приготуємо смачні фруктові цукати з апельсинів. Цей рецепт є кориснішим, екологічно чистим, а також відмінно домашні цукати замінюють  цукерки, які часом коштують неймовірно дорого.

Апельсини дуже корисні. Недаремно багато людей розпочинають свій день із часточки апельсина. Пропонуємо замінити часом некорисні цукерки дуже смачними ласощами, які подарують вам задоволення.

Апельсин – китайське яблуко, яке дуже корисне й багате вітамінами А, В, С, Д, у ньому міститься велика кількість заліза, яка допомагає нам зберігати й зміцнювати здоров’я.

Інгредієнти:

  • апельсини – 2 шт.
  • вода – 1 склянка
  • цукор – 2 склянки + цукор для обвалки цукат (за бажанням)
  • будь-які прянощі – за бажанням (гвоздика, бад’ян).

Як приготувати цукати з апельсинів

Для приготування цукатів ви можете використати будь-яку кількість апельсинів. Тільки врахуйте – з 2 апельсинів виходить ціле деко готових цукатів, які згодом треба просушити протягом доби. Тому розрахуйте все заздалегідь. Який об’єм вам зручніше готуватиме.
Апельсини ретельно миємо й нарізуємо тонкими пластинами не більше 3 мм завтовшки, але й не занадто тонко. Краще всього різати дуже гострим ножем.

Нарізані апельсини укласти в миску з льодом. Це ми робимо для того, щоб колір апельсинів зберігся, і вони не стали схожими на “вуглинки”.
Окремо в каструлю насипаємо цукор і вливаємо воду.

Ставимо сироп на вогонь і доводимо до кипіння.

Як тільки сироп закипів, акуратно відправляємо в нього апельсинові часточки.

Варимо цукати 1,5 години на помірному вогні без помішування.

У солодкий сироп за бажанням можна додати будь-які прянощі для більшого аромату.
Коли апельсини доварюються, підготуємо деко, застелене пергаментним папером. Згори укладаємо грати.
Варені апельсинові часточки треба обережно розкласти по гратах.

У такому вигляді залишаємо цукати підсихати на добу за кімнатної температури.
Готові цукати досить липкі. За бажанням їх можна посипати цукром. Вони стануть більше схожими на магазинний варіант солодкого десерту.

Зберігають цукати (якщо вийде) в прохолодному темному місці (у шафі) за бажання прикривши їх целофаном або папером.
Відмінне чаювання вам буде забезпечено!
Смачного!


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Рівне, Луцьк, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Ужгород, Черкаси, Калуш, Дрогобич, Житомир, Стрий, Виноградів, Полтава, Біла Церква, Коломия, Кам'янець-Подільський, Самбір, Одеса, Запоріжжя, Червоноград, Харків, Дніпро, Чернігів, Новояворівськ, Жовква, Золочів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: Як правильно вибрати цукати?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *