Пісний пиріг із вишнею й виноградом


Якщо ви хотіли знайти ідеальний рецепт пирога з вишнею в духовці, то ви його знайшли! Під час посту, коли виключаються з вживання молочні продукти, м’ясо та яйця, навіть досвідченій хазяйці буває непросто урізноманітнити меню.

Але, цей рецепт прекрасна альтернатива скоромній випічці. Смак пирога виходить дуже насиченим, у нім багато начинки, а продукти цілком доступні. Спробуйте і ви приготувати пиріг із виноградом і вишнею.

Продукти:

  • борошно – 500 гр
  • виноград – маленьке гроно
  • вишня – 100 гр
  • цукор – 150 гр
  • дріжджі – 1 ч.л.
  • виноградний сік – 0,2 л.,
  • крохмаль – 2-3 ст.л.

Приготування пирога з вишнею і виноградом

Висипте в миску борошно. Для цього рецепту її необов’язково просіювати.
Відміряйте столову ложку дріжджів, і насипте в невелику чашку.
Змішайте дріжджі зі столовою ложкою цукру.
Залийте дріжджову суміш невеликою кількістю соку. Заздалегідь підігрійте його в мікрохвильовій печі.
Підготуйте ягоди. Вишню, якщо вона у вас із кісточкою, очистите й покладіть ягоди в друшляк, щоб стікав сік. Виноград розріжте навпіл і видаліть кісточки.

До цього моменту в дріжджів утворюється красива “шапка”, і з ними можна починати працювати.
Вилийте дріжджово-цукрову суміш у миску з підготовленим борошном. Додайте сік, що залишився, і цукор, все перемішайте. Воду додайте за потреби.
Коли тісто стане важко мішати ложкою, викладіть його на стіл і продовжуйте вимішувати руками. З дріжджовим тестом, як правило, дуже легко працювати. Коли його консистенція стане м’якою, і тісто перестане залишати липкі сліди на руках, накрийте його рушником або тарілкою, і дайте підійти в теплому місці.

Приблизно за годину тісто збільшитися удвічі. Його треба буде ще раз вимісити, відокремити невелику частину для прикраси, а решту прибрати назад під рушник.

Тісто для прикраси розділіть на 3 частини. Візьміть одну частину й також розділіть на 3 шматочки, кожен з якого має бути більший за попередній.

Кожен шматочок скачайте в кульку, а потім зробіть з нього гурток. По краях зробіть ножем чотири надрізи (можна і більше).

Сформуйте пальцями пелюстки майбутньої квітки.

Помістіть на найбільшу заготівлю середню, а на неї – маленьку. Втисніть серединку й помістіть у неї крихітну кульку з тесту. Квітка готова! Так само виліпите і дві інші квітки.

Основне тісто дістаньте, відокремте невелику частину, яку треба буде розкотати й вирізувати з неї чаркою плоскі кружечки. Решту тіста поділіть на три частини.

Кожен шматок розкотайте. Перший покладете у форму для випікання, присыпьте крохмалем і укладете шар вишні. Згори також рівномірно розподілите невеликий шар крохмалю.

Накрийте пиріг другим пластом тіста, аналогічним чином (присипавши крохмалем) викладіть виноград.

Накрийте пиріг тістом, що залишилося. З країв викладіть кружечки, вирізані чаркою, у центр помістіть квіти. Можна верх пирога змастити сумішшю заварки з цукром, але це робити не обов’язково. Випікайте при стандартному температурному режимі (180 градусів) до готовності. Готовий пиріг можете додатково посипати цукром, цукровою пудрою або стружкою темного шоколаду.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Рівне, Луцьк, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Ужгород, Черкаси, Калуш, Дрогобич, Житомир, Стрий, Виноградів, Полтава, Біла Церква, Коломия, Кам'янець-Подільський, Самбір, Одеса, Запоріжжя, Червоноград, Харків, Дніпро, Чернігів, Новояворівськ, Жовква, Золочів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *