Парові котлети в пароварці

До однієї з найбільш універсальних і улюбленої нами страв  відносяться котлети. Частіше це котлети смажені. Але не кожному вони підходять через низку обставин, частенько пов’язаних із здоров’ям. А ось парові котлети в пароварці можуть їсти абсолютно всі.

Можна звичайно приготувати парові котлети на металевих ґратах-пароварці, але простіше і швидше вийде звичайно в пароварці електричній.
Електрична пароварка для здорового способу життя і правильного харчування взагалі найбільш відповідний кухонний прилад. Адже будь-яка страва, приготована на пару, автоматично буде корисною. Ну, а електропароварка дозволить спростити і прискорити процес готування.
Парові котлети в пароварці: рецепт

Беремо 400 грам телячого м’яса і перемелюємо його на м’ясорубці,
100 грам батона (без кірочки) розмочуємо у воді або молоці і додаємо у фарш
Солимо і перчимо за смаком (парові котлети для дітей перчити не треба)
Ретельно вимішуємо фарш і формуємо невеликі котлетки.
Викладаємо котлетки на змащені рослинною олією грати пароварки або в чашу для рису. Можна накрити котлети фольгою.

Я вважаю за краще викладати котлетки в звичайний металевий судок, відповідний за розміром для моєї пароварки. Не треба возитися з фольгою – накрив кришкою і все.

Готувати парові котлети в пароварці треба не менше 30 хвилин, а краще 1 година.
При поданні додаємо овочі як гарнір і зелень (причому зварити ці овочі (кольрова капуста, морква, солодкий перець, кабачок і так далі) можна одночасно з котлетками у верхньому ярусі пароварки).

Такі дієтичні парові котлетки — справжнісіньке здорове харчування. Їх можна давати навіть для однорічних дітей. Крім того, вони підійдуть людям, що страждають виразковою хворобою шлунку.
До речі, дуже корисний і смачний омлет в пароварці. Причому його варіації можуть бути різними — від гострого до солодкого.

Парові котлети в пароварці

Коментарів

  1. Я вже більше п’яти років віддаю первагу котлеткам приготованим у пароварці. Вони виходять не жирні, дуже соковиті. До того ж набагато корисніші, ніж засмажені у олії.

Залишити відгук