Омлет в пароварці

Я вже не раз хвалила свою пароварку за допомогу І не втомлюся це робити ніколи. Тому що смачно, тому що просто, тому що корисно і ще тому що без проблем (підгорань, помішувань і так далі і тому подібне).

Безумовно, любителям піджареної кірочки омлет в пароварці може здатися “блідим”. Але цих любителів стає усе менше, а людей, що ведуть здоровий спосіб життя і правильний режим харчування, – все більше (я сподіваюся).
Та і до того же, омлет в пароварці – блюдо прекрасно відповідне для малюків, починаючи від декількох місяців від народження. Ну, а щоб крихітка не занудьгував від одноманітності, пропонуємо вам декілька рецептів омлету в пароварці.
Омлет в пароварці: простий і зрозумілий
На дві порції омлету знадобиться 3-4 яйця, 0,5 ст. молока і сіль.
Яйця добре збити, додати молоко, посолити і влити в чашу для рису або будь-яку іншу посудину, що поміщається у вашу пароварку, заздалегідь змастивши його олією.
У моєму випадку це звичайний металевий прямоугольный судок.
Варити на пару15-20 хвилин.
Цей омлет можна приготувати сам по собі, а можна залити їм гречану або рисову кашу, порізану кубиками ковбасу або шинку.
В принципі приготувати такий омлет можна і в мультиварінню, якщо пароваркою ви ще не обзавелися.
Омлет в пароварці з овочами
Без овочів – нікуди. Адже це – основа здорового харчування. А з появою в наших кухнях морозильних камер ми можемо ласувати літнім овочевим омлетом в самий розпал зими!
Беремо з розрахунку на 2 порції: 4 яйця, половина склянки свіжого молока, півтори склянки нарізаних кубиками будь-яких овочів(кабачки, цвітна капуста, солодкий перець, цибуля, зелений горошок і так далі). Взимку можна використати заморожені овочі, ну а влітку — сезонні.
До речі, баклажани для омлету не сильно підходять. Хоча звичайно все залежить від смаків і переваг.
Овочі кладемо в чашу для рису. Яйця збиваємо з молоком, солимо за смаком і заливаємо цією сумішшю наші овочі. Все перемішуємо і включаємо пароварку на 20 хвилин. Після того, як наша помощница-пароварочка відключилася, перемішуємо напівготовий омлет ще раз і включаємо на 10 хвилин.
Омлет в пароварці з м’ясом (листковий)
На 2 порції нам знадобиться 150-200 гр яловичого м’яса, 4 яйця, півсклянки молока, вершкове масло і сіль.
Спершу відварюємо м’ясо в невеликій кількості води, остуджуємо і перемелюємо на м’ясорубці або у блендері.
Яйця змішуємо з молоком, солимо і перчимо за смаком.
У чашу для рису (чи невеликий судок) вливаємо третину яєчно-молочної маси і готуємо на пару до загусання(10 хвилин).
Потім ще одну третину суміші змішуємо з підготовленим м’ясним фаршем і вливаємо поверх першого шару омлету. Включаємо пароварку ще хвилин на 10-15.
Після того, як другий шар загуснув, виливаємо третину яєчно-молочної суміші, що залишилася, і готуємо в пароварці до готовності (ще хвилин 15).
Можна приготувати і “ледачий” варіант такого омлету – просто змішати яйце, молоко і м’ясо і приготувати без ділення на шари. Буде не менш смачне, але, звичайно ж, не так ефектно.
Солодкий омлет в пароварці
Омлет – страва вкрай універсальна. Коли б не рекомендації дієтологів не зловживати яйцями, його можна було б є на перше, друге і третє. Проте ж доводиться вибирати. Іноді можна зупинити вибір і на солодкому паровому омлеті.
На 2 порції беремо 4 яйця, 4 ст. ложки вершкового масла, молоко (третина склянки), 8 ванільних сухарів, за смаком сіль і цукор.
Сирі яйця розтираємо з цукром, вливаємо молоко, солимо за смаком.
Сухарі розрізаємо на шматочки, укладаємо в чашу для рису, заливаємо яєчно-молочною сумішшю, щільно накриваємо кришкою(ідеальний знову ж таки емальований судок з кришкою) і даємо постояти хвилин 15, щоб сухарі набубнявіли.
Потім судок ставимо в пароварку і включаємо на 15-20 хвилин. Подавати омлет можна холодним або гарячим.
Якщо варіант з сухарями вам не підійшов – можна зробити без них.
Беремо 3 яйця, 2 ч. ложки цукру, чайну ложечку борошна. Все збиваємо в пишну піну, виливаємо в посуд, в якому омлет готуватиметься, і ставимо в пароварку на 15-20 хвилин.
Подавати такий омлет можна із смачним пшеничним хлібом і джемом (варенням).

Омлет в пароварці

Коментарів ще немає.

Залишити відгук