Мариновані курячі грудки в пароварці

Готувати курячі грудки в пароварці – справа дуже вдячна. Виходить смачно у будь-якому випадку, навіть якщо просто відварити їх з сіллю. Ну а якщо перед цим ще замаринувати в сухому вині і соєвому соусі, вийде просто чудово. До того ж, курячі грудки, приготовані в пароварці, ніколи не будуть сухими, як якщо приготувати їх будь-яким іншим способом.

Мариновані курячі грудки в пароварці: інгредієнти

  • 4 розрізані навпіл курячі грудки
  • склянка сухого білого вина
  • 3-4 столових ложки соєвого соусу (негострого)
  • цибулина
  • столова ложка нашаткованого імбирного кореня (чи чайна – меленого імбиру)
  • рубана зелена цибуля
  • трохи рослинної олії (не більше за одну столову ложку)
  • прянощі (пара лаврових листочків, 3-4 горошинки чорного перцю)

Мариновані курячі грудки в пароварці: процес приготування

Курячі грудки маринуємо хвилин на 30 в суміші білого вина, соєвого соусу і рослинної олії. Потім виймаємо м’ясо з маринаду, робимо з обох боків невеликі насічки, щоб воно рівномірно прогрівалося. Тепер кладемо м’ясо в судок, відповідний за розміром для вашої пароварки. Посипаємо імбирем і накриваємо м’ясо фольгою (якщо судок з кришкою – накривайте їй). Варити курячі грудки до м’якості (не менше 40 хвилин).
У воду пароварки можна кинути лавровий лист і чорний перець (зазвичай так роблять, якщо варять без електропароварки). При поданні посипаємо готове блюдо рубаною цибулею.
Взагалі на тему курки в пароварці можна фантазувати нескінченно. Дуже смачно, наприклад, виходить рулет з курячого філе або пудинг в пароварці, можна зробити ціле курча, заздалегідь вийнявши кістки, зробивши надрізи, як у вищеописаному рецепті, і натерши його сіллю і спеціями. Можна навіть приготувати хрустке курча! Тільки для цього його доведеться перед поданням обсмажити у фритюрі. Не дуже корисно, проте навіть такий рецепт має місце бути. Осмілюйтеся!

Мариновані курячі грудки в пароварці

Коментарів

  1. Обожнюю курине м’ясо! Як на мене, то це саме корисне м’ясо і яке дуже просто і швидко готувати! За таким рецептом ще не пробувала готувати курятину, але обов’язково спробую=)

Залишити відгук

Зображення
Оновити картинку