Форель на пару

Нескінченно простий рецепт «Форель на пару», на приготування якого піде мінімум часу. При цьому з нього ви витягнете максимум смаку і користі. Головне, щоб був основний інгредієнт.

Форель на пару: інгредієнти

А основний інгредієнт — це якраз форель. І нам знадобиться досить велика рибка, вагою 1-1,2 кг (більша просто не влізе в пароварку).
Окрім форелі в холодильнику повинні опинитися один лимон (вірніше, сік з нього), пряна зелень, а в шафці — чорний перець і сіль.

Форель на пару: приготування

Форель готуємо (чистимо, миємо). Безпосередньо перед приготуванням швидко і обережно обполіскуємо холодною водою. Натираємо зсередини лимонним соком, сіллю і чорним меленим перцем.
Потім поміщаємо рибку в холодильник на півгодини — настоятися.
Кладемо рибку в пароварку, поруч викладаємо зелень.
Перед тим, як закласти форель в пароварку, її рекомендується зв’язати в кільце, проте я цього не робила, оскільки у мене пароварка довгастої форми і кільце туди просто б не влізло.
Накриваємо нашу пароварку і готуємо рибку на пару приблизно 30-40 хвилин.
Якщо у вас немає пароварки — це не привід замислюватися про смажену рибу і шукати які бувають сковорідки, щоб вона не пригоріла.
При поданні рибку розв’язуємо (якщо ви її зав’язували) і гарніруємо відвареною картоплею з вершковим маслом.
А якщо у вас двох’ярусна пароварка — картоплю можна покласти вниз, а рибу вгору. Тоді таймер ставте на 1 годину — картопля готується довше, а до риби пар дійде тільки через хвилин 15 після включення приладу.

Форель на пару без пароварки

Дуже смачно вийде така форель і на звичайних ґратах-пароварці. Тут навіть є перевага: зелень можна не навколо риби розкласти, а кинути прямо у воду, додавши туди ж ще і склянку винного оцту і закип’ятити.
Риба готуватиметься на такому ароматному парі, що байдужим не залишить нікого. До того ж в ґратах-пароварці продукти готуються швидше, так що для форелі буде досить 25-30 хвилин. Для приготування на гратах-пароварці рибку треба буде зв’язати обов’язково. Єдине — картоплю треба буде приготувати окремо.

Форель на пару

Коментарів

  1. Морські продукти надзвичайно багаті на корисні елементи. Особливо, я надаю перевагу червоній рибі, тому що вона надзвичайно смачна. Приготувавши форель на пару за даним рецептом, я черговий раз насолодивсь цім смаком та отримав добру порцію білків і інших корисних елементів.

Залишити відгук