Як вибрати креветки в магазині

Кожній людині просто необхідно у свій раціон включати різні морепродукти. Корисні речовини, мінерали і мікроелементи, якими багаті мешканці морів і океанів, потрібні нашому організму для будови нових клітин. Приміром креветки, що стали вже звичною стравою у жителів нашої країни, містять в собі величезну кількість білку, який потрібний нам і для оновлення клітин в тканинах організму, і для стабільного стану волокон колагену, що дозволяє шкірі виглядати молодо у будь-якому віці.
У жителів приморських міст не стоїть питання про те, як вибрати креветки. Свіжі, тільки що виловлені ці морські мешканці відразу вирушають на кухні до місцевих домогосподарок і кухарів ресторанів, і перетворюються на дивовижні страви. Але ж і тим, хто живе далеко від морів, хочеться іноді побалувати себе креветками. Як вибрати креветки в магазині, щоб не нарватися на зіпсований товар?

Як вибрати креветки в магазині

На прилавках магазинів ми можемо побачити різні сорти креветок, заморожених декількома способами. Найчастіше ми купуємо напівфабрикат, готовий до вживання після розморожування. Відрізнити якісний товар можна за декількома ознаками.

Спершу, зверніть увагу на дату виробництва, свіжий товар подарує кращі смакові відчуття. Для довідки: найсмачніші креветки виловлюються в зимовий час.
Зверніть увагу на назву постачальника продукції. Порядний виробник обов’язково залишить свої контактні дані: адреса, телефон і тому подібне. Якщо ж це майже безіменне ФОП “Креветочкин” або щось на зразок цього, без яких або розпізнавальних знаків – краще не ризикувати.
Цифри, розташовані поряд зі значенням ваги (приміром, 100/150), говорять про кількість заморожених креветок на кілограм. Чим більше креветок, тим менше буде ця цифра.
Придивіться до самих креветок. Наявність в пакеті з креветками снігу чітко говорить про те, що цей продукт заморожувався/розморожувався не один раз. Краще від такої купівлі відмовитися.
Вибирати креветки треба тільки яскраво-рожевого кольору. Якщо ж її вид дещо тьмяний, швидше за все ми маємо справу з дуже старим продуктом, купівлі якого теж краще уникати. Якщо ви вибрали рожеві креветки в крижаній глазурі – знайте — це вже готовий продукт, який варити не має сенсу. Якщо саме такі креветки деякий час потримати на вогні, вони перетворяться на гумку без смаку, яку самі ж ви їсти не станете. До того ж після повторного варіння з них зникнуть усі корисні елементи, заради яких власне і варто креветки їсти. Краще всього просто їх розморозити.

Як розморозити креветки

Це можна зробити декількома способами. Залишити креветки в холодильній камері, і почекати близько 6 годин. Викласти креветки в теплу підсолену воду, поки вони повністю не розморозяться. Майте на увазі, що воду у міру охолодження треба буде міняти. Можна скористатися експрес-методом: кинути в киплячу воду, і вимкнути огонь. Потім пару хвилин помішувати і відкинути креветки на друшляк. Тільки усе це потрібно робити дуже швидко, інакше креветки можуть зваритися, і перетворитися на ту саму гумову масу позбавлену смаку.

Відповідаючи на питання, як вибрати креветки, хочеться додати, що окрім заморожених креветок в крижаній глазурі зустрічається продукт, заморожений “сухим” способом. Льоду на цих креветках немає зовсім, і за смаком вони теж вигідно відрізняються від звичних.

Як перевірити якість вибраних креветок будинку

Після того, як креветки успішно розморозилися, перш ніж їх власне з’їсти, варто звернути увагу на їх зовнішній вигляд. Переморожена креветка видасть нефахового виробника білими смугами на тілі. Хороша креветка матиме загнутий хвіст і рівне рожеве забарвлення. Особини з жовтим тільцем і чорними лапками, вважаються старими. А прямий хвіст буває тільки у загиблих креветок, які померли природною смертю ще до того, як їх виловили. Чорна голова може зустрічатися у хворих ракоподібних, яких їсти не можна ні в якому разі. А ось зелені голівки креветок абсолютно не повинні нікого злякати – ці особини просто їли певний вид планктону. Ну а якщо вам повезло знайти креветку з коричневою головою, ваш організм поповниться безліччю корисних речовин – така креветка повинна була стати батьком.

Напевне, найпростіший спосіб визначити якість креветки – поглянути після варіння на її вуса. Особина, у якої вуса залишилися на місці, вважається самою хорошою.
Знаючи тепер, як вибрати креветки, можна сміливо вирушати за ними в найближчий магазин. Це корисне і смачне пригощання, за умови правильного вибору і приготування, подарує вам і вашим гостям справжнє гастрономічне задоволення.

Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Рівне, Луцьк, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Ужгород, Черкаси, Калуш, Дрогобич, Житомир, Стрий, Виноградів, Полтава, Біла Церква, Коломия, Кам’янець-Подільський, Самбір, Одеса, Запоріжжя, Червоноград, Харків, Дніпро, Чернігів, Новояворівськ, Жовква, Золочів – відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.

Теги: все краще креветкам магазм, яка має бути свіжа креветка