Як вибрати авокадо

Здоровий спосіб життя неможливий без повноцінного харчування. Будь-якому організму, що особливо росте, для активного і здорового життя потрібно цілий ряд вітамінів, мінералів, жирних кислот і так далі. У наше століття напівфабрикатів і консервантів досить важко скласти ідеальне меню, при якому організм буде повністю забезпечений усіма необхідними речовинами. Проте, споживаючи продукти, надзвичайно багаті вітамінами і мінералами, можна спростити собі завдання підбору інших страв.

Одним з таких чудес природи можна назвати авокадо — розкішний по складу фрукт зі своєрідним смаком, що нагадує кедрові горішки. Включення в раціон авокадо забезпечить вас вітамінами А, В1, В2, PP, B5 (пантотенова кислота), B6 (піридоксин), В9 (фолієва кислота), С, Е, К, а також мінералами – калієм, кальцієм, магнієм, натрієм, сіркою, фосфором, залізом, йодом, кобальтом та ін. Крім того, авокадо багато мононенасиченими жирними кислотами.
Для того, щоб витягнути максимум користі з цього прекрасного фрукта, треба знати, як вибрати авокадо, щоб уникнути купівлі перезрілих або недозрілих плодів.

Авокадо особливо корисне дітям. Якщо дитина вередлива в їжі і відмовляється від багатьох продуктів, то додавання в його раціон авокадо допоможе розв’язати проблему нестачі у складі його живлення необхідних речовин. Якщо незвичайний смак авокадо не подобається вашому чаду (а смак його дійсно специфічний), то спробуйте натерти м’якуш фрукта на дрібній тертці, перемішати її з медом і дрібно порізаними яблуками або іншими фруктами, які любить ваша дитина. Стиглий авокадо досить легко перетворюватися на пюре і в готовому десерті він майже не видно, тільки додається легкий присмак кедрових горішків.
Отже, спробуємо розібратися, як вибрати авокадо і на що треба звернути увагу, щоб розпізнати ідеальну стиглість плоду.
Як вибрати авокадо: шкірка
Ретельно оглянете шкірку авокадо, переконаєтеся у відсутності темних плям і тріщинок. Потім оціните її колір. Як правило, темні плоди зріліші, ніж світлі. Але не варто забувати, що існує безліч видів авокадо, тому часто колір може дати невірне уявлення про стиглість плоду.
Як вибрати авокадо: м’якуш
Щоб краще зрозуміти, чи готове авокадо до вживання, при виборі його, як і при виборі ананаса, необхідно помацати. Легко натиснете пальцем на поверхню, фрукт повинен злегка піддаватися натисненню, не зберігаючи при цьому слід від пальця. Твердість плоду вказує на недозрілість, зайва м’якість – на перезрілість. Знову-таки, використовуючи цей метод, треба враховувати, що деякі види авокадо мають товщу шкірку, і твердий на дотик фрукт насправді може мати стиглий м’якуш.
Як вибрати авокадо: живець
Вибрати авокадо можна і по хвостику-живцю: знайдіть місце зростання живця на верхівці плоду і м’яко натисніть на нього, як на кнопку. Незрілий фрукт не піддасться натисненню. Якщо ж основа живця трохи втиснулася, то авокадо зріле. Якщо ви зовсім не відчули пружності, то ви маєте справу з перезрілим плодом.
Як вибрати авокадо: зберігання
Бережіть зріле авокадо далеко від яблук і бананів, на верхній полиці в холодильнику, уникаючи зіткнення плодів з його задньою стінкою, щоб не допустити заморожування. Таким чином авокадо може зберігатися від двох до п’яти днів. Якщо ви все-таки купили ще не дозріле авокадо, нехай полежить в кімнаті 5-10 днів до його повного дозрівання. Якщо хочете прискорити цей процес, помістите плід в паперовий пакет разом з яблуком або бананом. Газ етилен, що виділяється цим ароматним фруктом допоможе наблизити день готовності авокадо. Постійно контролюйте дозріваючий плід, щоб не допустити його перезрівання.

Як вибрати авокадо

Коментарів ще немає.

Залишити відгук