Про користь домашнього вина

Прекрасний напій, який отримують з винограду, заслужив любов і повагу людей у будь-якому куточку земної кулі. Із старовини йому приписували чудодійні властивості, а сьогодні ці дані підтверджені ученими. Вино, зрозуміло, при помірному вживанні, здатне принести багато користі нашому організму. Але стоячи перед вітринами магазину так складно заплутатися і купити неякісний товар. Як же гарантовано випити справжнісіньке вино. Та приготувати його самому!

Дійсно, тільки домашнє вино, що любовно оберігається винарем до повного дозрівання в прохолодному льосі здатне передати людському організму усю гаму смакових відтінків, і корисних елементів.

Готувати домашнє вино можна не лише з винограду. Ви можете використати будь-які ягоди і фрукти, які потрібні вам для лікувальної мети. Наприклад, користь домашнього вина з яблук полягає у високому вмісті пектинів і, такого важливого для щитовидної залози, йоду, до того ж воно відмінно виводить з організму зайві солі. А чорничне і сливове вино можна пити тим, хто бажає відновити нормальну роботу кишечника. Вина, приготовані на основі чорної смородини, горобини і ще ряду ягід, дуже корисні для зміцнення стінок кровоносних судин. Це обумовлено великим вмістом в них вітаміну Р. Напій з горобини також дуже благотворно впливає на стан хворих цукровим діабетом. Малина, чорниця і суниця здатні збагатити організм залізом і саліциловою кислотою.

Ну і, зрозуміло, домашнє вино готують з винограду. Користь виноградного домашнього вина насправді значна. Цей відомий профілактичний засіб проти таких захворювань, як інфаркт, інсульт, і навіть утворення злоякісних пухлин. Ресвератрол – речовина, що входить до складу вина, здатна впливати на процеси старіння клітин тіла, а рубідій, що теж є складовим елементом виноградного напою, відомий своєю властивістю виводити радіацію з організму. Крім того завдяки все тому ж вину можна уникнути утворення сечокам’яної хвороби, і зміцнити кістки.

Раніше люди, грунтуючись на своїх спостереженнях, використовуали вино в якості знезаражувального засобу. Його додавали у воду, після чого в ній гинули хвороботворні бактерії. Таким чином древні знахарі захищали народ від кишкових захворювань, від яких гинули цілі племена.

Технологія виробництва домашнього вина відтоді не сильно змінилася: отримати сік, приготобвити закваску, почати процес бродіння, потім після зняття перших проб, перелити, залишити доброджувати, додавати цукор за смаком. З покупним напоєм так не “пограєшся”. Хоча і можна його купити у будь-який час, за абсолютно різні гроші. Це, мабуть, єдиний плюс магазинного напою зробленого де-небудь на винному заводі.

Домашній напій, звичайно, доведеться почекати. Але ось емоції при його вживанні зовсім інші. Воно і за смаковими якостями відрізняється значно, і сушити голову над питанням, а не чи фальсифіковане вино ви купуєте, не доведеться. Люди, які задля хоббі займаються виготовленням домашніх вин, у свій напій вкладають душу. А коли що-небудь з душею робиш, завжди добре виходить. Можна хоч усе життя шукати по магазинах найякісніші напівфабрикати, а смачніше за домашні котлетки все одно нічого не знайти. Рецептів приготування домашніх вин існує дуже багато. Звичайно, з першого разу може і не вийти. Але при відомій долі завзятості і оптимізму, ви доб’єтеся кращого результату. А після дегустації власноручно зробленого напою вам вже ніколи не захочеться купувати вино в магазині.

Про користь домашнього вина

Коментарів

  1. Звичайно, домашнє вино корисніше і приємніше на смак, а ніж з магазину. Воно дійсно лікує безліч хвороб. Хочу додати ще, те що вино перешкоджає закупорці судин. Але на жаль не всі люди мають змогу виготовляти його в домашніх умовах.

Залишити відгук