Користь і шкода горіхів

На користь регулярного поїдання горіхів говорять безліч науково-доведених фактів. Приміром: в горіхах містяться ненасичені кислоти, які знижують рівень холестерину в крові. У наше століття, що характеризується максимумом споживання малокорисної їжі і мінімумом рухової активності, мати під рукою продукт, що чистить твої судини і одночасно насичує, дуже доречно. Важливо тільки не переборщити з горішками, оскільки цей жирний продуктдосить важко діє на печінку.

Які ж користь і шкода горіхів?
За змістом мікроелементів(калію, кальцію, фосфору, магнію, заліза) горіхи перевершують фрукти-овочі. До того ж вони багаті білком, що робить їх частенько продуктом незамінним(особливо під час поста або при вегетаріанському способі життя). Регулярно вживаючи горішки, ми, тим самим, знижуємо ризик серцево-судинних захворювань(інсультів, тромбозів, інфарктів, атеросклерозу і так далі). Наявність в них фолієвої кислоти робить сприяє зростанню і оновленню клітин, а значить вживання горіхів – продляет нашу молодість:) Чим ще корисне вживання горіхів? Включення у своє денне меню різних горішків сприяє поркащенню пам’яті і уваги, благотворно впливає на потенцію. Вітамін Е, що міститься в горіхах, нейтралізує вільні радикали, що ушкоджують клітини мозку. Особливо хороший для цих цілей АРАХІС, окрім описаного вище ефекту, він істотно знижує ризик виникнення діабету. До того ж арахіс — один з самих низькокалорійних представників горіхової братії. Проте, він все ж калорійний, так що міру треба знати у всьому.

  • Хорошим афродизіаком є ВОЛОСЬКІ і КЕДРОВІ горіхи.
  • ФУНДУК(лісовий горіх) багатий біотином — це вітамін краси, що перешкоджає старінню шкіри, зміцнюючий нігті і волосся. Крім того, він нормалізує білковий і жировий обміни.
  • ФІСТАШКИ – це єдині у своєму роді горіхи, що добре впливають на зір.
  • МИГДАЛЬ — дуже смачні горішки, здатні до того ж поліпшити стан шкіри, нігтів, волос при їх регулярному употреблениии.
  • КЕДРОВІ горіхи корисні дітям – вони легко засвоюються і сприяють активізації мислення.
  • КАШТАНИ – горіхи для людей, що рахують калорії – містять мінімум жиру – менше арахісу.

В цілому, питання користі і шкоди горіхів залежить від особистих властивостей організму і від споживаної їх кількості. До горіхів треба ставитися, як до ідеального перекусу що поміщається в жмені, тоді ефект від їх споживання буде найбільшим. Не зовсім правильно вважати горіхи повноцінним харчуванням, яке може замінити м’ясо. Вважається, що жири і білки горіхів не замінять певні цінні амінокислоти, що містяться в м’ясі. Але вегетаріанці спростовуватимуть це твердження. Ідеально додавати горіхи в салати, до овочів, до зелені. Більше шкоди, ніж користі горіхи принесуть в солодощах – максимум жирів і вуглеводів.

Про шкоду горіхів
Окремим рядком необхідно сказати і про негативну сторону горіхів. В першу чергу варто відмітити, що горіхи – не відносяться до розряду легкої їжі, до того ж вони, як вже говорилося, дуже калорійні: в середньому на 100 гр горіхів доводиться 600-700 кілокалорій. А тому питання користі і шкоди горіхів залежить переважно від того, в яких кількостях їх вживати. Горіхи алергени. Один з найсильніших алергенів — арахіс. До речі, як кажуть, “клин клином вибивають”: ризик розвитку у людини харчової алергії можна істотно понизити на стадії внутріутробного розвитку. Для цього майбутній матері необхідно харчуватися продуктами, багатими  жирними кислотами, у тому числі і горіхами.

На щастя, користь і шкода горіхів нерівнозначні:) Користі звичайно в рази більше. А тому не нехтуйте цим дивовижним продуктом і завжди тримайте в сумці жменю горішків на випадок маленького перекусу.

Користь і шкода горіхів

Коментарів

  1. Про шкоду горіхів не може йти і мови!!! Горіхи входять до 10 саміх корисних продуктів і займають там 3 місце!Це неймовірне джерело енегрії і корисних мікроелементів!

Залишити відгук