Рецепт мила в домашніх умовах


Зробити парфумоване мило в домашніх умовах не так вже складно, тим паче, що можна включити до складу мила те, що вам найбільше необхідно. Можливо, ви хочете скраб-мило, або зволожуюче мило, досить додати потрібний вам інгредієнт і у вас буде парфумоване мило з корисними добавками. Для прикладу пропонуємо вам рецепт мила в домашніх умовах з вашим улюбленим ароматом і просто незамінними для краси шкіри вітамінами — А і Е.

Рецепт мила в домашніх умовах: інгредієнти

Для цього нам знадобиться: 100 грам звичайного дитячого мила, в ідеалі — без запаху, а якщо із запахом, то з таким, який гармонійно поєднуватиметься з тим запахом парфумів або туалетної води, яку ви вирішили втілити в милі, вітаміни «Аевіт» (5-6 капсул), олія-основа, яка повинна відповідати тим же вимогам, що і мило, форми для мила (з високими бортиками і красивою формою). Найголовніше, на кожні 100 грам мила повинно бути 4 чайних ложки олії.

Рецепт мила в домашніх умовах: приготування

Натираємо мило на тертці, і в отриману масу вливаємо 100 грам води. Даємо настоятися годину, додаємо 1 столову ложку води, і ставимо місткість на водяну лазню. Перший час можна не помішувати, але коли мило почне густіти обов’язково помішувати, щоб не було грудок. Увесь процес займає 25-30 хвилин.
Поки мило варитиметься, треба підготувати форми, намазавши їх олією-основою.
Змішуємо олію-основу, аромамасло і вітаміни. Для цього потрібна відповідна посудина. Можна накрити фольгою кришку від банки.
Проколюємо капсули і додаємо вітаміни. Вітаміни треба проколоти шпилькою і видавити в олію. Змішуємо усі інгредієнти.
Коли мило стане схожим на густу сметану треба швидко додати суміш олій, і зробити 5-6 пшиків духами прямо в ємність. Добре вимішуємо, щоб не було грудок. Викладаємо у форми, і вимішуємо прямо в них, щоб прибрати повітря з мильної суміші.
Якщо треба вирівняти поверхню, це можна зробити звичайним ножем. Тепер мило повинне загуснути і настоятися. Виймати з форм можна вже через 4-5 годин. Після цього мило повинне полежати деякий час 2-3 дні, щоб вийшла зайва волога.
Готово!


Теги: рецепт мила, домашнє мило рецепт, мило в домашніх умовах рецепти

Коментарі 1 коментар

  • Дуже пізнавальна стаття! Колись і я взялась самотужки варити мило, перечитала багато інформації щодо цієї теми, але в мене, нажаль, нічого не вийшло.. Треба щоб мило після приготування полежало чим довше, тим краще.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *