Як дотримуватися посту


Чомусь багато жінок за звичкою відмахуються, коли розмова заходить про дні посту, навіть ті, які вважають себе вірянами і ходять в церкву. Та ну його. Мовляв, важко, нудно і взагалі якось безглуздо!
А самі в цей час витрачають скажені гроші на різного роду засоби для схуднення і оздоровчі препарати.
Між тим, все, що прийшло здавна, прийшло не просто так. І можна стверджувати: цілком достатньо цих певних днів, щоб тримати себе “у формі” увесь час. Тим більше що тепер відомо: саме в той час, коли у православних основні пости (перед Різдвом, Пасхою) організм найбільш схильний до накопичення надлишків жиру, тому користь поста для стану здоров’я і фігури незаперечна. Про духовність тут не говоримо.
Як тримати піст
Спершу треба засвоїти: піст – не голод. Що можна їсти в піст? Є превелика безліч чудових пісних страв, основа яких – так звана здорова їжа. А відмовляємося тільки від скоромного: м’яса, молочних продуктів, жирів, здоби, яєць, в строгий піст – від риби. Звичайно, варто зменшити і порції: шлунок людини здатний розтягуватися, а тому спочатку маленької тарілочки йому буде мало. Але потім він прийме нормальні розміри, – і ви перестанете це помічати. Лікування постом — один з самих щадних і гармонійних варіантів.
Для того, щоб ці дні не стали тяжкими, треба запам’ятати декілька правил того, як харчуватися в піст :

  • більше пийте – це сприяє виведенню шлаків і перебиває відчуття голоду;
  • пам’ятайте: насичення настає не від кількості калорій, а від різноманітності смаків, тому страви під час посту не мають бути одноманітними. З’їжте, наприклад, кисле, солоне, гіркувате – насититеся;
  • не забувайте носити з собою декілька яблук або банан – щоб не було спокуси зайти в кафе і зжувати булочку;
  • бажано, щоб ваша сім’я підтримувала вас – дуже важко встояти, коли з кухні доносяться смачні запахи.

А тепер – наступний момент. Дуже важливий. Постійно хочеться їсти. Але справа в чому? Кишечник-то обкладений шаром нальоту, який не дає проникати в кров поживним речовинам, що поступають з новою їжею. Відкладень – все більше, живіт відвисає, а користі – ніякої. Наліт цей треба прибрати. Ми вже підготовлені, пост підходить до серединки. Тепер треба запастися мужністю (всього на 4 дні) і яблуками. Три дні харчуємося одними яблуками і п’ємо яблучний сік. На четвертий день, коли організм вже підготовлений і майже очищений, чистимо кишечник солоною водою (треба випити від двох до п’яти літрів), такий, щоб не осоружно було пити. Скоріш всього, самопочуття погіршає: організм почав очищатися. Але потім, коли вийдуть калові маси (коли замість них піде вода), вам стане набагато легший. І, головне, — вже не треба носити в собі зайві кілограми.
З наступного дня повертаємося до звичного вже різноманітного, але пісного раціону. І пам’ятаємо: свята треба зустріти в наряді на розмір менше за звичайний.


Теги: чи тримають хорогву в піст, чи тримають хоругву в піст, як тримати піст і не вмерти з голоду

Коментарі 1 коментар

  • А в мене свої секрети і методики , як правельно витримати піст і не зірватися. Просто , потрібно тримати піст душею, духовно а не шлунком і потім якось і до їжі не так тяне….

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *