Застосування шкаралупи волоських горіхів


Як застосовувати шкаралупу волоських горіхів
Ми вже говорили про те, що горіхова шкаралупа містить в собі масу важливих для внутрішніх органів людини і системи кровопостачання елементів. Викидаючи у відро для сміття розколоту шкаралупу, ми позбавляємо себе певної долі речовин, які могли б допомогти впоратися людині з очищенням кровоносних судин, попереджаючи тим самим утворення тромбозу.

Для гіпертоніків
Для гіпертоніків настоянка з горіхової шкаралупи могла б стати відмінним профілактичним засобом, який нормалізує тиск. Тим більше, що приготувати таку настоянку зовсім не складно: спершу треба з’їсти 15 волоських горішків, тільки шкаралупу, зрозуміло, потрібно залишити. Її і настоюватимемо. Шкаралупу потрібно ретельно вимити і висушити. Візьміть який-небудь скляний або емальований посуд, і викладіть туди підготовлені черепки. Залийте шкаралупу горілкою (потрібна одна пляшка), і поставте в сухе тепле місце. Два тижні замочена в горілці шкірка волоського горіха повинна настоюватися, а після закінчення цього терміну у вашому будинку з’являться відмінні ліки, багаті кумарином. Ця речовина, потрапляючи в кров, здатна розсмоктувати і виводити з кровоносної системи тромби. До того ж отриманий лікувальний засіб може з успіхом застосовуватися в лікуванні бронхів, допомагаючи розсмоктувати закупорки, що утворюються в них.

Від безсоння
Корисні властивості шкаралупи відомі багатьом народам. Приміром, калмицька народна медицина застосовує шкаралупу волоських горіхів для приготування засобу, що допомагає впоратися з безсонням, запамороченнями, судомами, і навіть заїканням. Для отримання цих природних ліків в Калмикії шкаралупу волоського горіха варять в молоці.

Застосування золи зі шкаралупи волоських горіхів
В давнину шкаралупу волоських горіхів люди спалювали. Зола, яка при цьому утворювалася, активно ними використовувалася для зцілення від виразкових хвороб. Для отримання позитивного результату цю золу змішували з вином і рослинною олією. Таким же складом мастили голову, якщо раптом траплялося заразитися “лисячою” хворобою (втрата волосся). Воно сприяло більше короткочасному загоєнню ран, і впливало на посилене зростання волосся.
Сьогодні горіхову шкаралупу в подібному виді можна застосовувати для знезараження води замість активованого вугілля. Ця зола набагато ефективніше за вугілля справляється з очищенням води від радіації. Цю корисну властивість шкаралупи волоських горіхів люди використовують так само для виведення продуктів радіації з організму людини.
Процес приготування знезаражувального складу досить простий. Шкаралупу горіха можна спалити в домашніх умовах в звичайній каструлі: подрібніть сировину до стану крихти і відправте на вогонь у будь-якому посуді. При спалюванні утворюватиметься дим, у цей момент треба починати активно перемішувати вміст, що вже мало нагадує горіхову шкаралупу, впродовж 15 хвилин. Потім вуглинки потрібно остудити і перетерти в порошок (можна скористатися звичайною кухонною ступкою). Отриманий порошок використовують і для знезараження води, і для позбавлення ШКТ від продуктів радіації. З цією метою слід розчинити 1-2 ст. ложки золи в склянці води, і випивати кожні 15 хвилин по 2 столових ложки.

Шкаралупа для епіляції
Ви здивуєтеся, але шкаралупа волоських горіхів може допомогти жінці втратити небажане волосся на тілі. Цим рецептом користувалися ще наші прабабки – змішати золу горіхової шкаралупи з невеликою кількістю води до утворення кашки, і намазувати цією сумішшю ділянки шкіри, покриті волоссям. Відмінний засіб для депіляції готовий.
Ось скільки усього корисного може отримати людина від застосування такої природної речовини, як шкаралупа волоського горіха. Зверніть увагу, ніяких хімічних складових в описаних лікувальних і косметичних засобах немає, тобто і немає побічних ефектів, які можуть шкодити іншим органом нашого організму. І якщо ви любите волоські горішки, обов’язково скористайтеся нашими рецептами, щоб стати красивими і здоровими.


Теги: шкаралупа волоського горіха, шкаралупа грецького горіха, Шкаралупа горіха

Коментарі 2 коментарі

  • Завжди їв волоські горішки. Вони дуже смачні. Але я не задумувався про їх користь. Знав, що чимось вони корисні. Але про їхню шкарлупу тільки прочитав! Дуже корисна стаття! Буду застосовувати поради!

  • російською “зола” – українською “попіл”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *