Користь ефірної олії мирта


Латинська назва мирта — MYRTUS COMMUNIS. Методом парової дистиляції з цієї рослини виготовляють ефірну олію, що має корисні властивості.
Аромат ефірної олії мирта – дуже приємний, чистий і свіжий. Мирт користувався великою популярністю у народів різних країн з прадавніх часів. Листя цієї рослини подрібнювали і додавало в спиртні напої для позбавлення від кишкових інфекцій і полегшення лихоманки. З листя робили також воду мирта, яку використали в якості відмінного омолоджуючого еліксиру і освіжаючого косметичного засобу.
Мирт застосовували для лікування легеневих інфекцій і захворювань шлунку, а ефірну олію застосовували при лікуванні бронхіту і трахеїту.
Аромат олії мирта теж має лікувальну дію. Він допомагає очистити свідомість і має відмінні заспокійливі властивості.
Ефірна олія мирта — косметичні властивості
Олію мирта застосовують для ефективного лікування множинного вугрового висипу, розсмоктування гематом, очищення проблемної шкіри.
Ця ефірна олія стягує пори, розгладжує шкіру і знімає набряки на тілі і особі. Мирт є одним з народних засобів лікування псоріазу, сприяючи зменшенню лущення шкіри і оновленню клітин епідермісу.
На волосся ефірна олія мирта теж робить позитивний вплив. Воно має очищаючі і зміцнюючі властивості. Крім того, ефірна олія мирта допомагає прискорити зростання волосся, тому декілька крапель олії рекомендується додавати в шампуні і обполіскувачі для волосся.
Ефірна олія мирта — цілющі властивості
Мирт має прекрасні антисептичні властивості, тому його використовують для лікування таких захворювань як дизентерія, геморой і т. д.
Олія мирта має і тонізуючі властивості, тому його використовують при лікуванні варикозного розширення вен і омолоджування шкіри на тілі і обличчі.
Ефірна олія мирта : протипоказання
Ефірну олію мирта не рекомендується використати людям з індивідуальною непереносимістю, а також матерям, що годують грудьми і вагітним жінкам.
Не варто також забувати про те, що ця олія досить агресивно і при тривалому застосуванні воно дратує шкірні покриви і слизові оболонки.


Теги: ефірна олія мирта, ефірна олія

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *