Гусяча цибуля

Гусяча цибуля – рослина не лише цілюща, але і дуже рання (розквітає в квітні-травні, а свіжі листочки можна зривати і раніше). А тому саме гусяча цибуля (інша назва — пташина цибуля) може стати першим свіжовітамінним інгредієнтом вашого весняного салату. Адже молоде листя гусячої цибулі має ніжний смак і аромат. Крім того, дуже смачно і корисно споживати самі цибулинки в печеному або вареному вигляді. Однак не лише поживними якостями цінна гусяча цибуля, але і своїм лікарськими властивостями. З лікувальною метою використовують саме цибулинки. Збирати їх необхідно або ранньою весною, ще до цвітіння, або осінню. У цибулині містяться часникові ефірні олії, у складі яких є сірка.

Відвар цибулин використовується для лікування таких хвороб як бронхіальна астма, жовтуха, водянка. Крім того, відвар, зроблений на молоці, в невеликих дозах дають дітям при епілепсії.
Відвар з гусячої цибулі
Щоб приготувати відвар з гусячої цибулі, береться столова ложка свіжих цибулин, заливається половиною склянки окропу і вариться на повільному вогні впродовж п’яти хвилин. Потім відвар необхідно настояти 1-2 години і процідити. Приймається відвар гусячої цибулі по одній столовій ложці 3-4 рази в день.
Подрібнені свіжі цибулини – відмінний зовнішній загоювальний засіб при ерозіях і виразках.

Гусяча цибуля

Коментарів ще немає.

Залишити відгук