Чи корисна яєчна шкаралупа як джерело кальцію? Як правильно приймати


Більш ніж 150 хвороб людини сьогодні обумовлені дефіцитом кальцію. Від не повної засвоюваності, вимивання мінералу виникають серцево-судинні захворювання, порушується розвиток кісткової і м’язової системи, з’являються нервові розлади, страждає імунітет, розвивається алергія.

Якщо аналіз крові на біохімію показує значення вмісту кальцію менше 2 міль/л (при нормі від 2,2 до 2,5) – це важливий привід для термінового заповнення макроелемента.

Можна купити в аптеці препарати Кальцій Нікомед, або вітаміни Комплівіт, але краще всього мінерал засвоюється з їжею. У зв’язку з тим, що якість молочних продуктів (основного джерела) зараз не особливо добра, отримати чудовий природний кальцій можна з яєчної шкаралупи. У яких випадках це приносить користь і шкоду, як правильно готувати і приймати, відповіді на усі питання в цій статті.

Яєчна перепелина і куряча шкаралупа – як джерело природного кальцію

Подивіться на хижих звірів: лисиці, дикі кішки, якщо знайдуть яйце, можуть не випити його повністю, а шкаралупу з’їдять усю, чому? Звіри інтуїтивно знають, що без міцних м’язів і кісток, гострих зубів, теплої волохатої шкури вони не виживуть, або залишаться без потомства. Так і людям кальцій украй потрібний для міцного здоров’я, оскільки підтримує буквально усі процеси життєдіяльності :

  • утворює кісткову тканину, зуби, волосся
  • активізує скорочення скелетних, гладких м’язів, в їх числі сердечних
  • стабілізує проникність мембран клітин
  • бере участь в процесах згортання крові
  • нормалізує гормональний фон організму
  • регулює функціональність ендокринної системи
  • стимулює нервову діяльність
  • формує імунний захист

Особливо небезпечний дефіцит мінералу для малюків, оскільки розвиток здорового зростаючого організму вимагає підвищену кількість кальцію. Яєчна шкаралупа для дітей як його джерело – це, передусім, безпека, оскільки в ній немає ніяких сторонніх хімічних добавок, на відміну від аптечних пігулок. Крім того, засвоюваність кальцію з шкаралупи – понад 92%.

Чи може кальцій з яєчної шкаралупи завдати шкоди?

Скажені гроші, які люди витрачають на біодобавки, що містять мінерали, частенько, здоров’ям не окупаються. Навпаки, передозування того або іншого мікро, макроелемента загрожує порушенням обміну речовин, як наслідок, придбанням нових хвороб. Що там насипане в красивій коробочці – комерційна таємниця.

У той же час яєчна шкаралупа є джерелом натурального природного кальцію, надлишки споживання теж небезпечні, проте, це скільки ж потрібно з’їсти, щоб вони утворилися. Жодна нормальна людина не стане їсти порошок повними ложками. Хоча, по відношенню до дитячого харчування, додавання пудри з шкаралупи яєць треба строго контролювати, і, звичайно ж, заздалегідь порадитися з педіатром.

Для дітей яєчна шкаралупа, як джерело кальцію, використовується у ра лікуванні атопічного дерматиту (алергія), а також з метою зміцнення кісткової і м’язової системи. Крім того, дуже часто мінерал застосовують для стабілізації нервової діяльності і поліпшення живлення клітин мозку.

Як їдять яєчну шкаралупу

Окрім природного кальцію (90%) шкаралупа яйця містить більше 27 необхідних людині природних мінералів, вітамінів, незамінних амінокислот. Тобто, людина, при вживанні порошку одночасно отримує цілий комплекс корисних для здоров’я речовин. Проте, для кращої засвоюваності багатьох з них потрібний вітамін D. Краще джерело його – сонячні ванни і риб’ячий жир.

При неможливості скористатися цими чинниками, порошок з яєчної шкаралупи, як джерело кальцію, треба приймати дітям і дорослим одночасно з їжею, багатою цим вітаміном : морською (жирною) рибою, печінкою тріски, сиром, сиром. Можна з блюдами, заправленими вершковим і рослинним маслом – кашею, пудингами, салатами. Включіть в раціон яєчні жовтки, сметану, яловичу, або свинячу печінку.

Застосування яєчної шкаралупи від алергії у дітей і дорослих

За умови відсутності індивідуальної чутливої реакції і імунної відповіді на білок, народні цілителі радять, як приймати самостійно зроблений кальцій з яєчної шкаралупи.

Норми прийому яєчної шкаралупи, як джерела кальцію такі:

для дітей

  • починаючи з 6 до 12 чуточку порошку на зубчику вилки додати в порцію прикорму
  • з року до двох на кінці чайної ложки в кашу
  • з двох до шести – семи приблизно чверть чайної ложки
  • старше за сім років норма збільшується до половини ч. л.

Для дорослої людини ідеальна кількість порошку – 1 ч. л. з будь-яким блюдом вранці.

Як давати яєчну шкаралупу дітям?

Заздалегідь порошок можна розвести декількома краплями лимонного соку, і настоювати декілька хвилин, поки не закінчиться реакція того, що вирує. Така обробка сприяє максимальному засвоєнню кальцію. Якщо до цитрусових плодів протипоказання, просто додайте кальцій у страву під час сніданку. Період вживання: не більше місяця навесні, стільки ж восени.

 

Висновки лікарів про користь застосування засобу з яєчної шкаралупи для дітей проти алергії суперечні, частина фахівців вважає таке лікування не прийнятним, інші допускають використання народного засобу, але виключно під медичним контролем.

Як правильно приготувати порошок із яєчної шкаралупи, джерело природного кальцію

У першу чергу, важливо переконатися, що птахи не хворі сальмонельозом. Потім треба ретельно з господарським милом промити шкаралупи, викинути плівки, обсушити.

Далі робимо так:

  • прожарити шкаралупу усередині духовки 5 хвилин
  • подрібнюємо толкушкой, або кофемолкою до порошку
  • просіюємо його крізь сито з дрібними осередками
  • насипаємо у баночку з темного скла з щільною пробкою.

Не готуйте відразу багато порошку, напевно невідомо, які реакції відбуваються при тривалому зберіганні.

Рецепти як приймати кальцій із яєчної шкаралупи при захворюваннях

У списку людей, що особливо потребують вживання мінералу, передусім діти, потім жінки, що виношують і годують дитину. Також велике значення має застосування шкаралупи яйця, як джерела кальцію для здоров’я наступних категорій людей : жінок при кліматичних розладах, хворим після травм, переломів, літнім людям.

Крім того цілителі рекомендують народні способи лікування :

  • При остеопорозі літнім людям з’їдати ½ ч. л, тричі за день, запивати молоком (вершками).
  • Для зміцнення кісткової тканини, прискорення регенерації клітин після переломів 1/2 ч.л. мелкодисперсной пудри шкаралупи розмішати в 100 мл чаю, додати лимонний сік. П’ють напій зранку і вдень до одужання.
  • Позбавлення від печії у разі високої кислотності: порошок із шкаралупи яйця – 2 ч.л. розмішати в склянці молока, випити, поки суспензія не опустилася на дно. Після прийому цього коктейля не можна лягати, треба сидіти або стояти.

У наш час нестача кальцію є практично в кожної людини, оскільки його вимиванню  сприяють погана екологія, їжа, різні підсилювачі смаку, паління, алкоголь, нервові стреси, стрімкий біг по життю. Тому, їжте на здоров’я, але в межах рекомендованої норми.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Рівне, Луцьк, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Ужгород, Черкаси, Калуш, Дрогобич, Житомир, Стрий, Виноградів, Полтава, Біла Церква, Коломия, Кам'янець-Подільський, Самбір, Одеса, Запоріжжя, Червоноград, Харків, Дніпро, Чернігів, Новояворівськ, Жовква, Золочів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *