У наш час, коли в магазині можна купити все, не багато хто наважується на приготування тушкованого м’яса в домашніх умовах: треба прикласти немало сил і часу, та і одноразова купівля м’яса обійдеться недешево. Проте думка, що приготування тушкованого м’яса – це важка праця, яка не окуповується ні матеріально, ні морально – помилково. Класичний рецепт домашнього …
Категорії «Харчування»
Гарбузовий сік: користь і шкода
Про такий корисний овоч, як гарбуз знають практично усі. З нього варять каші, готують супи і безліч інших дуже смачних страв. Гарбуз дуже часто зустрічається в рецептах дитячої кухні. Пов’язано це з великим змістом в гарбузі речовин, що захищають несформований дитячий імунітет, і запобігаючи тим самим судинним захворювання. Звичайно, щоб отримати усі поживні елементи, що знаходяться в …
Користь і шкода березового соку
У період, коли яскраве весняне сонечко починає розтоплювати холодний сніг, російські берізки починають прокидатися від зимівлі. По їх стовбурах, до найменших гілочок і бруньок, що набрякають, прагне поживна рідина з мінералами, кислотами і вітамінами, необхідними для зростання і цвітіння дерева. Цій рідині береза робить так багато, що “зайве” людина може використати для своїх цілей. Ми …
Як визначити якість сиру
Сир – один з найчастіших гостей на нашому столі. Адже це і смачно, і корисно, і доступно. Не можна сказати, що увесь, що продається на прилавках супермаркетів твердий сир – неякісний. Принаймні, рослинний жир в їх складі хоч і зустрічається, але не так часто, як, наприклад, в молоці. Головні чинники, від яких залежить якість сиру …
Як заморозити зелень
Овочі овочами, а без зелені будь-яка страва виглядає нудно. Кинути жменю свіжозамороженої зелені в суп або рагу — і страва заграє веселими літніми фарбами. Але для того, щоб холодними зимовими вечорами радувати сім’ю пряними ароматами, треба зелень разом з усіма цими ароматами заморозити або засушити. Як заморожувати зелень Спершу перед заморожуванням і сушкою зелень у …
Продукти, що підвищують імунітет
Зима закінчується, проте, закінчуються і захисні сили організму. Імунітет підірваний тривалими холодами і ОРЗ, у фруктах практично не залишилося вітамінів, а у нас – життєвих сил. Щоб зустріти весну у всеозброєнні, давайте влаштуємо організму справжню вітамінну атаку! І не треба для цього купувати дорогі заморські фрукти. Звичайно, мед і лимон — відмінні помічники у справі …
Як вибрати креветки в магазині
Кожній людині просто необхідно у свій раціон включати різні морепродукти. Корисні речовини, мінерали і мікроелементи, якими багаті мешканці морів і океанів, потрібні нашому організму для будови нових клітин. Приміром креветки, що стали вже звичною стравою у жителів нашої країни, містять в собі величезну кількість білку, який потрібний нам і для оновлення клітин в тканинах організму, …
Як визначити якість молочних продуктів
Давно вже не секрет, що молочні продукти, що стоять на полицях наших магазинів, далеко не тієї якості, якої хотілося б. А в окремих випадках вони просто не мають нічого спільного з молоком. На жаль. Як визначити якість молочних продуктів і не “напоротися” на відвертий фальсифікат? Є декілька простих способів. Це кінцево не професійна експертиза, проте …
Користь полуниці
Скоро, зовсім скоро настане полунична пора. Навряд чи знайдеться хтось, хто її не любить. Проте полуниця приваблива не лише своїм смаком і красою. Вона має і масу корисних властивостей. У чому користь полуниці? Користь полуниці Будь-які ягоди містять вітамін С. Полуниця за його змістом практично переможець, поступаючись першістю лише чорній смородині. З’ївши 5 великих ягід …
Дієта при підвищеній кислотності шлунку
З шкільного курсу біології нам відомо, що в нашому шлунку є деяка кількість найсильнішої кислоти, що має назву “соляна”. Вона потрібна нам для розщеплювання з’їденої їжі, і підготовки її до довгої подорожі по кишечнику. Кількість цієї кислоти в ідеалі повинна складати 0,5% від загального складу шлункового соку. Але сучасна людина не бажає спокійно жити, задовольняючись …