Категорії «Рецепти еко-кухні»

Молочний гриб: як доглядати за ним і вживати

Молочний гриб  застосовується для приготування корисного кефіру вже не одну сотню років. Але, у нас широку популярність він отримав не так давно. Що таке молочний гриб, як за ним доглядати і вживати? З точки зору науки, молочний гриб – це складне місце існування дріжджових мікроорганізмів і молочнокислих бактерій. Потрапляючи у відповідні умови (молоко), вони починають …

Домашні сосиски з курячого філе в харчовій плівці

У магазинах різноманітність ковбасних виробів, а ми товчемося на кухні й готуємо сосиски з курячого філе в звичайній харчовій плівці. Чому? Вони точно не шкідливі, не додадуть зайвих кілограм на талії, та животи  наших дітей боліти не будуть. Їх можна сміливо їсти на вечерю. Домашні сосиски з курячої грудки нежирні й підходять для дієтичного харчування. …

Як приготувати сир у домашніх умовах з молока, сметани, яєць

Сир – продукт універсальний і майже стратегічний. Власне сир – це молоко, закваска, яка виробляється протягом певного часу. Проте для скорочення цього самого часу й здешевлення результату, виробники додають в нього те, чого там бути не повинно. Це можуть бути різні компоненти – від барвника до рослинного жиру. Неприємно. Набагато приємніше їсти сир без сумніву …

Як у домашніх умовах приготувати мед з кульбаб. Поради щодо застосування

Жовті голівки кульбаби – одна з найяскравіших ознак весни. Використати силу рослини прагнуть усі, хто хоч трохи розбирається в народній медицині. Корені та листя сушать, щоб потім використати для приготування відварів, а з квіток у домашніх умовах готують мед з кульбаб – смачної і корисної. Користь і шкода меду з кульбаб Мед – засіб від багатьох …

Пісний пиріг із вишнею й виноградом

Якщо ви хотіли знайти ідеальний рецепт пирога з вишнею в духовці, то ви його знайшли! Під час посту, коли виключаються з вживання молочні продукти, м’ясо та яйця, навіть досвідченій хазяйці буває непросто урізноманітнити меню. Але, цей рецепт прекрасна альтернатива скоромній випічці. Смак пирога виходить дуже насиченим, у нім багато начинки, а продукти цілком доступні. Спробуйте …

Перець, фарширований овочами : вегетаріанський рецепт

Булгур – таємний інгредієнти цієї страви грає вирішальну роль, його, безумовно можна замінити рисом, пшоном, і навіть відвареною картоплею. Але ця заміна сильно змінитися смак вегетаріанського фаршированого перцю.   Рецепт приготування булгура простий, смак нейтральний, ситніший ніж звичний рис. Другим важливим інгредієнтом начинки буде смажений баклажан. Так само не забувайте про спеції, оскільки в приготуванні …

Як зробити варення без цукру на зиму: з лісових ягід, горобини, калини, вишні, смородини, ароматних трав

Сучасна людина, стаючи прибічником здорового способу життя, все частіше звертається до досвіду предків. Століттями перевірені способи збереження здоров’я, продовження життя, ведення домашнього господарства  знаходять застосування й у наші дні. У сьогоднішній статті розглянемо, що таке “живе” варення і розповімо, як правильно його приготувати. Принцип приготування варення без цукру Готуються “живі” варення на меді замість цукру: …

Квас із житнього хліба: рецепт

У спекотні літні дні напої, які здатні утамувати спрагу, мають особливий попит. У нашій країні одним з найбільш поширених із них є квас. Це цілком з’ясовано, адже окрім своїх смакових якостей, він ще і дуже корисний для людського організму. Квас покращує обмін речовин, нормалізує кислотність, позитивно впливає на роботу серця та інших внутрішніх органів. На …

Сира сирна паска з маком, лимоном, родзинками й горіхами: рецепт з фото

Сира сирна паска готується недовго (якщо не рахувати часу відстоювання) і не складно. Пропонуємо фото-рецепт сирної паски з лимоном, маком, родзинками й горіхами. Для приготування сирої паски з лимоном, маком, родзинками й горіхами нам знадобиться: Інгредієнти: сир домашній жирний – 600 грам цукор білий – 150 грам лимон – 1 штука сметана 25% жирності – …

Прекрасні й корисні цукати з апельсинів – покроковий фото-рецепт

Якщо ви відноситеся до любителів смачненького, полюбляєте з’їсти з чаєм парочку улюблених шоколадних цукерок, означає цей рецепт припаде вам до смаку. Сьогодні приготуємо смачні фруктові цукати з апельсинів. Цей рецепт є кориснішим, екологічно чистим, а також відмінно домашні цукати замінюють  цукерки, які часом коштують неймовірно дорого. Апельсини дуже корисні. Недаремно багато людей розпочинають свій день …