Категорії «Користь-шкода продуктів»

Свіжовичавлені соки: користь і шкода

У сучасних магазинах полиці з різноманітними соками займають цілу секцію. Тут можна побачити напої з овочів, фруктів і навіть ягід. На кожній такій коробці можна виявити значний термін зберігання, який збільшується за рахунок додавання до соку різних хімічних добавок і консервантів. Корисніше приготувати сік самостійно, адже технічні новинки сьогодні дозволяють це робити швидко та без …

Манна каша: користь або шкода?

Найтепліші спогади кожної людини пов’язані з періодом безтурботного дитинства. Найсмачніше морозиво, самі кращі мультфільми, і, звичайно, манна каша. Хтось любив її, хтось терпіти не міг, особливо якщо вона приготована з грудочками, але вона була частиною нашого щасливого дитинства і завжди вважалася дуже корисною для дитячого організму. Проте сьогоднішні дослідження учених спростовують це сміливе твердження. Серед …

Про користь домашнього вина

Прекрасний напій, який отримують з винограду, заслужив любов і повагу людей у будь-якому куточку земної кулі. Із старовини йому приписували чудодійні властивості, а сьогодні ці дані підтверджені ученими. Вино, зрозуміло, при помірному вживанні, здатне принести багато користі нашому організму. Але стоячи перед вітринами магазину так складно заплутатися і купити неякісний товар. Як же гарантовано випити …

Користь і шкода зеленого чаю

Основним напоєм усіх тих, хто худне, займається спортом або просто займають активну позицію здорового способу життя з недавнього часу став зелений чай. Цей напій позиціонують як джерело енергії і великої кількості вітамінів. Проте чи несе зелений чай виключно користь або шкоду також здатний заподіяти? Традиція пиття зеленого чаю прийшла до нас зі східних країн, де …

Гарбузовий сік: користь і шкода

Про такий корисний овоч, як гарбуз знають практично усі. З нього варять каші, готують супи і безліч інших дуже смачних страв. Гарбуз дуже часто зустрічається в рецептах дитячої кухні. Пов’язано це з великим змістом в гарбузі речовин, що захищають несформований дитячий імунітет, і запобігаючи тим самим судинним захворювання. Звичайно, щоб отримати усі поживні елементи, що знаходяться в …

Користь і шкода березового соку

У період, коли яскраве весняне сонечко починає розтоплювати холодний сніг, російські берізки починають прокидатися від зимівлі. По їх стовбурах, до найменших гілочок і бруньок, що набрякають, прагне поживна рідина з мінералами, кислотами і вітамінами, необхідними для зростання і цвітіння дерева. Цій рідині береза робить так багато, що “зайве” людина може використати для своїх цілей. Ми …

Кукурудзяна каша: користь і шкода

Кукурудзяна крупа з’явилася на столах наших людей відносно недавно, близько ста років тому. Проте сьогодні блюда з качанів рослини маїс, або кукурудзи, міцно увійшли до нашого життя. Ми усі із задоволенням їмо варену кукурудзу з сіллю і олією, і давно звикли до консервованого продукту, який додаємо в салати. Та все ж кашу з кукурудзяної крупи …

Томатний сік: користь і шкода

Про відношення українців до помідорів можна судити по любовно підв’язаних кущиках на наших садових ділянках, що щорічно висаджуються в чималій кількості. Кожен другий житель нашої країни з натхненням дасть, напевно, мільйон порад по вирощуванню і зберіганню цього овочу. Ми їмо томати у будь-якому вигляді, і, звичайно, із задоволенням п’ємо томатний сік – такий рідний. Адже …

Користь і шкода гречаної каші

Ми давно звикли до гречаної каші, нас годували нею з самого дитинства, а тепер і ми самі годуємо гречкою своїх дітей. Більшість росіян включають цю крупу у свій постійний раціон. Але чому ж вона така корисна, і чи може вона завдати шкоди людському організму? Про користь і шкоду гречаної каші і поговоримо. Користь і шкода …

Користь і шкода пшоняної каші

Не секрет, що ми з вами живемо у світі, де екологічна обстановка залишає бажати кращого. Нас оточують різні шкідливі сполуки, від яких наш організм не завжди може самостійно позбавитися. Як наслідок росте кількість досить серйозних захворювань нервової і кровоносної системи, дихальних органів, і збільшується відсоток людей з виявленими злоякісними пухлинами. Ми марно намагаємося синтезувати хімічні …