Категорії «Користь-шкода продуктів»

Кисневий коктейль: корисні властивості, протипоказання, правила прийому [draft]

Кисневий коктейль – це той дивний продукт у вигляді піни, який часто можна зустріти в парках, на ярмарках, а також в аптеках і санаторіях. Та власне скрізь, де є багато людей. На перший погляд це здається чимось ну зовсім не корисним, черговим обманом покупців, у кращому разі пустушкою, принаймні, на мій суб’єктивний погляд. Проте на …

Знижує або підвищує тиск зелений чай [draft]

Непередбачувані скачки артеріального тиску доставляють масу незручностей : головні болі, шум у вухах, відчуття слабкості і запаморочення. Гипер- і гіпотоніки вимушені постійно підтримувати нормальний рівень кров’яного тиску синтетичними медикаментами, регулярний прийом яких призводить до хімічного засмічення організму. У пошуках альтернативи люди, гипер-, що страждають, і гіпотонією, зустрічають один і той же метод лікування обох захворювань …

Чим корисний лук: вміст вітамінів і мінералів [draft]

Лук містить у своєму складі 8 видів вітамінів і 7 мінеральних речовин, які благотворно впливають на імунну, нервову і кровоносну систему людини, водно-сольовий обмін і шлунково-кишковий тракт. З лікувальною і косметичною метою використовується як сама цибулина, так і її листя. Вітаміни у складі продукту При оцінці корисних властивостей продукту потрібно звернути увагу на те, які …

Користь, шкода цибулі. Калорійність. Свіжий або смажений – якої краще? [draft]

Цибуля займає гідне місце серед інших овочів на кухонному столі будь-якої хазяйки, без цього овоча не обходиться жодне приготування блюда. Окрім цього напевно відомо, що саме лук здатний позбавити від багатьох хвороб, саме тому існує безліч варіантів лікування з його застосуванням в народній медицині. До того ж він є найпростішим і доступнішим способом оздоровлення організму …

Користь брокколі, протипоказання, застосування для лікування і в косметології [draft]

Брокколі відноситься до однорічних рослин, що відрізняються соковитими суцвіттями темного зеленого кольору. Це – підвид цвітної капусти, вірніше, продукт її селекції. Капуста може бути вирощена практично у будь-якому місці земної кулі, проте найбільш комфортні умови для зростання і розведення її створені в країнах з теплим кліматом: Італії, Франції, Іспанії. Наскільки може бути шкідлива а може …

Скільки яєць можна з’їсти в день. Цілющі властивості яєць різноманітних птахів [draft]

Міністерства охорони здоров’я країн, які піклуються про здоровий генофонд і підростаюче покоління, включають до складу обов’язкового для вживання продуктів, передусім, яйця птахів. За часів СРСР академіки медичної науки рекомендували подавати дітям, спортсменам, а також ослабленим від хвороби людям на сніданок чудово смачні і унікально корисні блюда: коктейль Гоголь Моголь (сире збите яйце з молоком або …

Пшоно: користь і шкода, як вибрати [draft]

Де натуральна їжа переважає, там хвороб не буває. Така проста істина з давніх часів передавалася з покоління в покоління. Навіть у заможних сім’ях були популярні виключно різноманітні супи (борщі, щі, інші юшки) і каші, а солодощі і жирні блюда подавалися в невеликій кількості, і тільки на святкові столи. Серед численних злакових рослин пшоно, яке отримують …

Користь яблучного оцту природного бродіння [draft]

Фальсифікація, дорожнеча, втрата ефективності застосування фармацевтичних ліків – неприємні реалії сьогоднішнього дня. Саме тому багато хто з нас став прибічниками лікування народними екологічно чистими засобами з трав, овочів, плодів, ягід. При приготуванні багато продукти придбавають унікальні цілющі властивості, яких немає або дуже мало у свіжих рослинах і плодах. Приміром, натуральне перетворення (за рахунок бродіння) сидру …

Користь і шкода червоної ікри [draft]

Чому риб’ячу ікру називають “царською” їжею, “капсулами життя”? Вона має унікальну поживну цінність: містить величезне число вітамінів вічної молодості А, Е, Д, масу мінеральних морських компонентів, велику кількість природних білків, інші корисні елементи. Висока калорійність продукту поєднується з легкою засвоюваністю, тому користь червоної ікри безумовна, а шкода заподіяти може тільки перевищення дози консервантів при заготовлянні …

Продукти, що викликають замок у малюків і дорослих [draft]

Перш ніж виключати з раціону які – або продукти, потрібно розуміти, що причини виникнення цього огидного явища закріплення стільця різноманітні. Можливо, що винні в їх освіті не склад їжі, а захворювання – гормональні, психологічні, соматичні, бактерійні, інші. Или малорухомість, дефіцит води в організмі. Не вдасться запобігти замкам, якщо не викоренити причину. Як тільки ви здасте …